2020 iPhone Fotoğraf Ödülleri Kazananları Belli Oldu!

Bu yıl 13’cü kez düzenlenen iPhone Fotoğraf Ödülleri yarışması kazananları belli oldu.

Apple‘ın ilk kez 2007 yılında, dünyanın her yerinden katılımcılarıyla düzenlediği, iphone fotoğrafçılarının yaratıcılıklarının kutlandığı yarışmanın 2020 yılı kazanan isimleri ve işleri duyuruldu.

En büyük ödül “Uçan Çocuklar” adlı fotoğrafıyla Birleşik Krallık’tan sokak fotoğrafçısı Dimpy Bhalotia’nın olurken; birincilik ödülü, Hindistan’dan Artyom Baryshau’nun “Duvar Yok” çalışmasına, ikincilik ödülü, Çin’den isimsiz çalışmasıyla Geli Zhao’ya ve üçüncülük ödülü ise Irak’tan Saif Hussain’in “Gençlik Şeyhi” adlı çalışmasına verildi.

Fotoğraflar farklı iphone modelleriyle çekildi

18 farklı katagoride dağıtılan ödüllerin kazananları arasında; Amarika Birleşik Devletleri, Çin, Hollanda, Birleşik Krallık, Kanada, Irak, Peru, Rusya, Japonya gibi 20’den fazla ülke insanın fotoğrafları arasından, farklı modellerle çeken fotoğrafçılara verildi. Dimpy Bhalotia’nın “Uçan Çocuklar” adlı çalışması Iphone X, Artyom Baryshau’nun “Duvar Yok” adlı çalışması Iphone 6, Geli Zhao’nun isimsiz çalışması Iphone XS Max ve Saif Hussain’nin “Gençlik Şeyhi” çalışması da Iphone X ile çekildi. Yine 18 katagori içinden seçilen birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülünü kazanan fotoğrafçıların işleri Iphone 6 Plus, Iphone 11 Pro Max, Iphone X, Iphone 6s modelleriyle çekildi.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.