Acı Reçete Çevrimiçi Konuşmaları’nda Gündem: Performatif İzleyicilik

Borusan Contemporary, ACI REÇETE #02 sergisi kapsamında başlattığı dijital konuşma serisi Acı Reçete Çevrimiçi Konuşmaları’na devam ediyor. Serinin 16 Aralık Çarşamba günü 18.00’de yayınlanacak ikinci konuşması, Tiyatro Hemhâl kurucularından oyuncu, dramaturg ve yönetmen Ayşe Draz ile küratör ve sanat yazarı Naz Cuguoğlu’nu bir araya getiriyor.

Borusan Contemporary’nin, :mentalKLINIK sanatçı ikilisinin ACI REÇETE #02 sergisi kapsamında başlattığı dijital konuşma serisi Acı Reçete Çevrimiçi Konuşmaları devam ediyor. Serinin 16 Aralık Çarşamba günü 18.00’de yayınlanacak ikinci konuşması, uzun süreden beri :mentalKLINIK ikilisinin çalışmalarını yakından izleyen, onlarla birlikte projeler gerçekleştiren Ayşe Draz ile küratör ve sanat yazarı Naz Cuguoğlu’nu buluşturuyor. ACI REÇETE #02 sergisinin performatif özelliğini büyüteç altına alacak olan konuşma, performatif izleyicilik, :mentalKLINIK’in oksimoron [tezatlık] estetiği ve üçüncü olma hâli konularına yoğunlaşarak, sergide nasıl bir sahne kurulduğunu irdeleyecek.

ACI REÇETE #02 sergisi, 31 Ocak 2021 tarihine kadar Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden 7/24 canlı olarak izlenebilir.

Ayşe Draz
Performans alanında araştırmalar gerçekleştiren ve bu alanda işler üretmeye devam eden, Tiyatro Hemhâl’in kurucularından Ayşe Draz, oyuncu, dramaturg ve yönetmen olarak İstanbul’da hem bağımsız hem de Tiyatro Hemhâl bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Art Unlimited dergisinde gösteri sanatları editörlüğü yapmaktadır.

Naz Cuguoğlu
San Francisco’da yaşamakta ve çalışmakta olan küratör ve sanat yazarıdır. Kolektif düşünme ve üretme yöntemleri üzerine odaklanan Collective Çukurcuma küratöryel kolektifinin kurucularındandır. KADIST, The Wattis Institute, de Young Museum, SFMOMA, Joan Mitchell Foundation, Zilberman Gallery, Maumau, ve Mixer gibi kurumlarda farklı pozisyonlarda görev almıştır. Yazıları SFMOMA Open Space, Art Asia Pacific, Hyperallergic, Borusan Contemporary blog, ve m-est.org gibi mecralarda yayınlanmıştır. Küratörlüğünü üstlendiği sergiler The Wattis Institute, D21 Kunstraum Leipzig, Red Bull Art Around Arnavutköy, 15. İstanbul Bienali’nin kamusal programı, Framer Framed (Amsterdam) ve 5533’ün de aralarında bulunduğu farklı mekanlarda gerçekleşmiştir. Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Psikoloji departmanında ve California College of Arts’ın Küratöryel Pratik bölümünde tamamlamıştır. Eş-editörlüğünü üstlendiği kataloglar arasında İskenderiye’den Sonra Tufan (2015), Between Places (2016), ve The Word for World is Forest (2020) bulunmaktadır.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.