bkz. İletişim Kadınları, “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” Temasıyla PhotoCup’ta Ödüllü Bir Fotoğraf Kupası Başlattı!




bkz. İletişim kadınları; bölge, kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din fark etmeksizin her gün her türlü eşitsizlik, şiddet ve adaletsizlikle yaşamak zorunda kalan milyonlarca kadın varken, yılda sadece bir günü kadınlara adamanın yetersiz ve anlamsız olduğuna dikkatleri çekmek için “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temasıyla PhotoCup’ta ödüllü bir fotoğraf kupası başlattı! Kadınların her gün eşit ve adil muamele görmesi gerektiğini vurgulayan bkz. İletişim kadınları, “Sadece 8 Mart’ta değil, 9 Mart’ta ve geriye kalan 364 günde de kadınlara verilen değeri gözden geçirelim. Bir gün ise ‘şov’, her gün ise ‘gerçek’ olur!” diyor. Dileyen herkesin kendi çektiği fotoğrafları photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından yükleyerek katılabildiği yarışmanın başvuruları 8 Mart Pazartesi gününe kadar devam ediyor. Oylamalar sonucunda “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” kupasını kazanan fotoğrafçı adına, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından işletilen ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışan Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na 5.000 TL tutarında bağış yapılacak.

bkz. İletişim Kadınları, “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” Temasıyla PhotoCup’ta Ödüllü Bir Fotoğraf Kupası Başlattı!

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanan, 1977 yılında ise Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” anılmasına karar verilen 8 Mart, uluslararası olarak kutlanan özel bir gün. Türkiye’de ve dünyada kadınlara yönelik şiddetin, zulmün, cinsel saldırıların; kadınların mücadele etmek zorunda kaldığı eşitsizlik ve adaletsizliğin boyutları göz önünde alındığında ise övgüler, vaatler, çiçekler, mesajlar, panellerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tek günlük bir “şov” olmanın ötesine geçemiyor. Eğitimli ailelerin dahi alt beyinlerinde kız evlatların ikinci planda olduğu; kadınların kaybolduğu, fuhuşa zorlandığı, küresel işgücüne katılımlarının erkeklerin çok gerisinde kaldığı ve aynı işi yapan kadınların, erkeklerden yaklaşık %20 daha az kazandığı günümüzde, kadına yönelik şiddet ise dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçlardan biri. Doğrudan ekonomik karşılığı olmayan ancak yükü özellikle kadınların üzerinde olan; ev halkının sadece bakımını değil, toplumsal hayat içinde yer almalarını sağlayan tüm değerlerin üretimini ve yeniden üretimini de kapsayan ev içi emek ise, piyasaya sürekli işgücü yetiştirilmesini sağlasa da ekonomik açıdan değersiz görüldüğü için kadınların emeği de görünmezleşiyor.

Bölge, kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din fark etmeksizin bu sorunları yaşayan milyonlarca kadın varken, yılda sadece bir günü kadınlara adamanın yetersiz ve anlamsız olduğunu vurgulayan bkz. İletişim ekibi, düzenlediği “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı fotoğraf kupasıyla bu çelişkiye dikkat çekmeyi amaçlıyor. Kadınların her gün eşit ve adil muamele görmesi gerektiğini vurgulayan ekip, “Sadece 8 Mart’ta değil, 9 Mart’ta ve geriye kalan 364 günde de kadınlara verilen değeri gözden geçirelim. Bir gün ise ‘şov’, her gün ise ‘gerçek’ olur!” diyor.

Fotoğraf yarışmalarını bugüne kadar görülmemiş bir formatta düzenleyen PhotoCup üzerinden gerçekleşen “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” temalı fotoğraf kupası için 24 Şubat’ta başlayan başvurular, 8 Mart 2021 Pazartesi günü sona erecek. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak ve kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek. “Kadın! Bir Gün Değil Her Gün” kupasını kazanan kişi adına Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na 5.000 TL tutarında bağış yapılacak ve kazanan fotoğrafçıya bağış sertifikası takdim edilecek. Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma üye olabiliyor; kupaya fotoğraf yükleyerek katılabiliyor ve oy kullanabiliyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı şiddetsiz bir dünya kurma hayaliyle çalışan bağımsız bir üst çatı kadın örgütü olan TKDF tarafından işletilen Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı (0212 656 96 96), Türkiye’de kadına karşı şiddetle mücadele konusunda, önleme ve müdahaleye yönelik olarak çalışan ilk ve tek acil yardım hattı.

bkz. İLETİŞİM Hakkında
İş hayatına 1989 yılında Esbank’ta başlayan Banu K. Zeytinoğlu, 1996 yılında Viyana’ya yerleşerek Avusturya’nın ilk Türk sermayeli bankası Esbank AG.’yi kurdu. 2002 yılında bankacılık alanındaki misyonunu tamamladığını düşünerek Türkiye’ye dönen Banu K. Zeytinoğlu, 2003 yılından itibaren kültür-sanat ve eğitim odaklı PR çalışmalarına başladı ve 6 Nisan 2009 tarihinde bkz. İletişim’i kurdu. bkz. İletişim, sanat dallarına, kültür faaliyetlerine, eğitim sektöründeki vakıf ve kurumlara iletişim danışmanlığı hizmeti sunan bir kültür-sanat iletişim ajansıdır. Kadınların güç birliğine örnek teşkil eden bkz. İletişim ekibi Banu K. Zeytinoğlu, Yeliz Tingür, Hande Harmandalı Ermuraki, Bahar Balkan ve Melis Karlı Çolak‘tan oluşmaktadır.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.