Gama Art Gallery, Türk sanatçılarıyla birlikte 3-8 Aralık’ta Context Art Miami’de yerini alacak

Gama Art Gallery, Türk sanatçılarıyla birlikte 3-8 Aralık'ta Context Art Miami'de yerini alacak

Türkiye’nin en seçkin çağdaş sanat galerileri arasında ilk sıralarda yer alan Gama Art Gallery, dünyanın en prestijli sanat fuarlarından birisi olan Art Miami’den aldığı davet üzerine, Türk sanatçılarıyla birlikte 3-8 Aralık’ta Context Art Miami’de yerini alacak.

Sanat galerinin seçici kurulundan geçmesi oldukça zor ve yılın en büyük etkinliği olan Art Miami de kurulduğu günden bu güne uluslar arası birçok sanat fuarında ülkemizin adından söz ettiren Gama Art Gallery, genç kuşağın yetenekli ismi Cengiz Yatağan’ın kendi bulduğu bir teknikle tuval üzerine farklı malzemeler kullandığı eserlerinin yanı sıra, Batuhan Yaşar Cebli, Bennu Gerede, Beste Alperat, Burcu Urgut, Çağatay Odabaş, Kerem Giriş, Koray Erkaya, Max Papeschi, Naz Sirmen, Nihan Yardımcı Çetinkaya, Tuba Önder Demircioğlu, Yiğit Yazıcı ve dünyaca ünlü İtalyan asıllı sanatçı Max Papeschi’nin eserlerini tüm dünyaya tanıtacak.

3-8 Aralık tarihleri arasında dünyanın birçok ülkesinden sanatseverlerin akınına uğrayacak olan Context Art Miami de Gama Art Gallery’nin C-17 numaralı standında Cengiz Yatağan ve Max Papeschi eserleri ön planda olacak.

Max Papeschi

Tiyatro, sinema ve televizyon yazarlığı ve yönetmenliği deneyiminden sonra, Sanat hayatına digital-sanat ile adım attı. Sanat eleştirmenleri ve İzleyici halk kitlesinden olumlu eleştiriler alan ve hızla başarıyı yakalayan Figüratif sanatçı Max Papeschi, ‘’Haddini aşan uygunsuzlukta’’ politik ve küreselleşen tüketim bağımlılığı ele alan ironik çalışmalarında gerçekliği tüm dehşetiyle ortaya koyuyor. ‘’Nazi Sexy Mouse’’tan, ‘’Katil Mc Donald’s’’a kadar kullandığı kült imgeler Papeschi’nin eserlerinde tüm masumiyetini kaybederek kollektif bir kabusa dönüşüyor. Max Papeschi’nin çalışmaları tüm dünyada sanat galerilerinde sergilenmeye devam ediyor.

Cengiz Yatağan

Sanatçının homojen bir şekilde boya ve renklerden oluşturduğu resimleri volkanik yeryüzü oluşumları gibi doğa ile kendi kavramlarının iç içeliğini görselleştiriyor. Bu yüzeyler doğanın sonsuzluğu gibi kişiyi seyre daldırır; doğanın birbirini tekrar etmesi ama hiçbir şeyin birbirine benzememesi gibi. İnsanların parmak izinden ağaç gövdelerine, mermer damarlarından bir yaprağın naifliğine geçiş yapar. Keskinliği ve uçucu yumuşaklığı bir araya getiren Yatağan, bu resimleriyle -sanatçının kendine özgü resim tarzını bulma- sürecinde kültürel miraslarımızdan Mevlana’nın tasavvuf felsefesindeki tekamül mertebesine yol haritası çizer.


1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir