Hayatın Sır’rı 13 Aralık’a Kadar Atölye Silis’te!

Serap Alıcıoğlu Akışık tarafından 2006 yılında kurulan Atölye Silis bünyesinde geliştirilen BESS projesi kapsamında 16 Kasım’dan bu yana devam eden Hayatın Sır’rı sergi serisinin son halkası sanatseverlerle buluştu. Geçmişi milattan önce 6000’li yıllara dayanan, insanlık tarihine ve estetiğe ilişkin ilk ipuçlarını veren seramik sanatının başrolde olduğu sergi, 13 Aralık 2022 tarihine kadar Atölye Silis’te ziyarete açık olacak. Hayatın Sır’rı sergisinin son halkasında Çilem Çatak, Orkide Gökhan, Sibel Arantekin ve Şule Zeybek’in birbirinden özgün seramik eserleri yer alıyor. 

Hayatın Sır'rı, Atölye Silis
Hayatın Sır’rı, Atölye Silis

Atölye Silis bünyesinde geliştirilen BESS projesi kapsamında Banu Sandal, Ender Baloğlu, Serap Alıcıoğlu Akışık ve Semra Tolunay küratörlüğünde 16 Kasım’da ilk halkasıyla sanatseverlerle buluşan Hayatın Sır’rı seramik sergisinin dördüncü ve son halkası ziyarete açıldı. Davetliler, sanatseverler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgiyle karşılanan sergi, 13 Aralık 2022’ye kadar Atölye Silis’te görülebilecek. 

Serginin ilk halkası Ayşe Buğdaycı, Oya İnal, Sara Akaltun, Sinem Çiçek Demirci, Zeynep Ökten’in eserlerini seramik tutkunlarıyla buluşturmuştu. Serinin ikinci halkasında Ayşegül Bensel, Dünya Manizade Sezer, Esra Hekimoğlu, İmre Yıldız’ın eserleri yer alırken üçüncü halkada Burcu Nakiboğlu, Figen Aligüvey, İvet Mizrahi, Özgür Yayıcı’nın eserleri de seramik sanatının çağdaş örneklerini sunmuştu. 

Hayatın Sır’rı sergisi serisinin dördüncü ve son halkasında ise Çilem Çatak, Orkide Gökhan, Sibel Arantekin ve Şule Zeybek’in farklı seramik tekniklerini barındıran çalışmalarından oluşuyor. Milyonlarca yıllık kültürel birikime sahip, insanlık tarihi ile ilgili bilgilerin en önemli kaynağı olarak kabul edilen ve sanatsal yaratımda malzemenin önemine ilk vurguların yapıldığı seramik sanatına yönelik farkındalığı artırmayı da amaçlayan sergi, ismiyle müsemma bir biçimde hayatın sırrına incelikli bir dokunuş yapıyor.

BESS Projesi hakkında

İsmini projenin mimarları Banu Sandal, Ender Baloğlu, Serap Alıcıoğlu Akışık ve Semra Tolunay’ın baş harflerinden alan BESS projesi, 2013 yılında Atölye Silis kapsamında yepyeni bir enerjiyle hayata geçirildi ve proje Atölye Silis’e farklı oluşumlar ekledi. Bu oluşumlar; harici sanatçıların Atölye Silis Vitrin’de sergi açmasına olanak tanıyan galeri hizmetleri; kavramsal etkinlikler, Naftalin başlığında ikinci el geri dönüşüm esaslı eşya değişim günleri ve BESS+ çatısında farklı sanatçıların da katıldığı yılbaşı alışveriş günleri olarak çeşitlendi. Atölye Silis; çocuklar ve yetişkinler için özel olarak ayrıştırılmış, tüm teknikleri kapsayan ve tüm çamur çeşitlerinin kullanımına olanak tanıyan bir program çerçevesinde seramik kursları da düzenliyor.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar