İKSV Alt Kat ve İFF’den Gençlere Stop-Motion Animasyon Atölyesi

Stop-Motion Animasyon Atölyesi
İKSV Alt Kat ve İFF Stop-Motion Animasyon Atölyesi

İKSV Alt Kat, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında, İstanbul Film Festivali’nin iş birliğiyle, 16-19 yaş arası gençlere yönelik stop-motion animasyon atölyesi gerçekleştiriyor. Nisan ve Mayıs aylarında çevrimiçi olarak ücretsiz düzenlenecek atölye boyunca, stop-motion tekniğiyle üretilecek kısa animasyon filmler, İKSV YouTube kanalında yayımlanacak.

Atölyelere katılım için açık çağrı 24 Mart’a kadar devam ediyor: https://forms.gle/RTMJgrmw4vptPyew6

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları kapsamında, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında, İstanbul Film Festivali’nin iş birliğiyle, 16-19 yaş grubuna özel bir çevrimiçi atölye programı sunuyor.

Katılımcılar, ilk dört atölyede belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürütücülüğünde, animasyon film yapım sürecini deneyimleyerek stop-motion tekniğiyle kısa filmler üretecek; kalan iki atölyede ise Beats by Girlz Türkiye Direktörü Beril Sarıaltun ile birlikte filmleri için ses ve müzik tasarımı yapabilecekler.

Yaratıcı alanda eşitliği odağına alan atölyede katılımcıların, basit teknikler ve çeşitli dijital uygulamalarla oluşturacakları üretimlerinin İKSV’nin dijital platformlarında paylaşılması hedefleniyor.

Atölye, Nisan ve Mayıs aylarında haftalık düzende 3 dönem halinde sürdürülecek ve her dönemde 15 katılımcı olmak üzere 16-19 yaş grubundan toplam 45 katılımcı atölyeye davet edilecek. Atölyeye başvurmak için 24 Mart Perşembe 23.59’a kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan formun doldurulması ve atölyeyle bağlantılı iki soruya yanıt verilmesi gerekiyor. Katılımcılar ve atölye tarihleri 28 Mart haftası açıklanacak. Katılımcılarla e-posta aracılığıyla iletişime geçilecek.

Haziran ayında atölyeler tamamlandıktan sonra hazırlanan kısa filmlerin ilk gösteriminin yapılacağı çevrimiçi galada, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve sinema sektöründen sürpriz konuklar genç katılımcılarla buluşacak ve filmleri değerlendirecek.

Atölye Bilgileri:

Atölyeler Nisan-Mayıs ayları boyunca, belirlenen hafta içi günlerde 17.30-19.00 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Katılımcıların atölye süreci sonunda katılım belgesi alabilmeleri için programın tamamına katılım göstermeleri gerekiyor.

Atölyeye katılım için iki ayrı cihaz gerekli olacak: Biri internet erişimi olan ve Zoom görüşmesi yapılabilecek tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar, diğeri ise film çekmek için akıllı telefon ya da tablet.

Atölye sırasında kullanılacak diğer malzemeler katılımcılara kargo yoluyla gönderilecek ve kullanılacak uygulama program kapsamında ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Atölyeler için ilgili yaş grubundaki gençler tüm Türkiye’den başvuru yapabilecektir.

Doğa Kılcıoğlu Hakkında

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Doğa Kılcıoğlu Esen, Fransız Hükümeti’nden aldığı yüksek lisans bursuyla Paris Sorbonne III Üniversitesi’nde sinema eğitimi gördü. Üniversite yıllarında çektiği belgesel filmi Üç Kulaklı ile 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Belgesel ödülünü aldı. 2006 yılında ‘1 2 3 TIP’ adlı belgesel filmi gerçekleştirdi. 2008’de kardeşi Can Kılcıoğlu’yla DeliCe Film’i kurdu. Yönetmenliğini yaptığı belgeseli, “Kamerayla İzdivaç” birçok festivalde gösterildi ve Prizren Dokufest Belgesel Film Festivali’nde İzleyici Ödülü aldı. 2013 yılında Can Kılcıoğlu’nun yönettiği Karnaval isimli uzun metraj filmin yapımcılığını üstlenen Esen, halen UKEB Okulları’nda ve kendi atölyesi Dolâlâ’da çocuklara sinema ve medya dersleri vermekte ve belgesel film projesi üzerine çalışmaktadır.

Beril Sarıaltun Hakkında

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün ardından, Berklee College of Music’te Elektronik Müzik ve Ses Teknolojileri programını tamamladı. Eğitimi sırasında ve sonrasında Erin Barra, Brian Funk, Loudon Stearns, Andrew Huang gibi müzisyenlerden dersler aldı. Bu dönemde müzik endüstrisinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kurulan Beats By Girlz ile tanıştı ve topluluğun çalışmalarında müzisyen kimliğiyle yer aldı. Google – PRX Media destekli Podcasts Creator Program’a Türkiye’den seçilen ilk podcast kanalı “K’nın Sesi”nde yapımcı, ses tasarımcısı ve müzisyen olarak çalışıyor. Müzik sektöründe alternatif sesleri güçlendirmeyi amaçlayan yapım şirketi BGST Records’ta yapımcılık görevini de sürdürüyor. Haziran 2021’de Beats By Girlz ağının Türkiye çalışmalarını başlatan Beril, Beats By Girlz Türkiye’nin direktörlüğünü üstleniyor.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar