İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu Sanatçılarını Uluslararası Sanat Camiası İle Buluşturuyor

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan İyilik İçin Sanat Derneği, hayata geçirdiği üç projesinde üretilen eserlerle şehrin çağdaş sanat sahnesi Contemporary Istanbul’un 15. edisyonunda yerini aldı.

Sürdürülebilir sanat ortamının sağlanması için sanat kurumları ve galerilerle birlikte ortak hareket eden Contemporary Istanbul, 1-6 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Rumeli Salonlarında kapılarını açacak. Sadece Türkiye’nin önde gelen galerileri ile ziyaretçilere ulaşacak olan fuarda, İyilik İçin Sanat Derneği hayata geçirdiği Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler ve Atölye Cer projelerinde yer alan sanatçıların eserleri de sergileyecek.

İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu Sanatçılarını Uluslararası Sanat Camiası İle Buluşturuyor

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Türk sanatçılar ile uluslararası sanat camiası arasında bir köprü olduklarını söyledi. Selin Bozkurt, “Dernek olarak daha evvel katıldığımız Artweeks@Akaretler ve Step İstanbul gibi büyük sanat fuarlarında ilgi gören sanatçılarımızın daha önce hiçbir etkinlikte sergilenmemiş eserlerini ilk kez Contemporary Istanbul’da sanatseverler ile buluşturacağız. Her geçen yıl daha fazla sanatçıya ulaşarak, kadim Anadolu coğrafyasının yeteneklerini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bu sebeple tüm sanatseverleri Türkiye’nin en büyük sanat organizasyonu olan Contemporary Istanbul’da sergimizi ziyaret ederek derneğimize destek vermeye davet ediyoruz.” dedi.

NFT eserler sanata ilgiyi artırdı

Sanata yatırım yapan kurumsal firmaların sayısının da her geçen gün artığına dikkat çeken Selin Bozkurt, “Son zamanlarda ne döviz ne kripto paralar sanat yatırımı kadar güvenli ve tutarlı kazanç sağlamıyor. Bu nedenle gelecek vaat eden sanatçıların eserlerine sahip olmak önemli bir yatırım aracı haline geldi. Son yıllarda sanata gösterilen ilginin artması ve sanat eserlerinin değerli bir emtia haline gelmesiyle sanata olan yatırım da her geçen gün artarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Örneğin sanatın modern hali olan “NFT” de sanat dünyasında ismini çokça duyduğumuz bir kavram olmaya başladı. Müzayede evlerinin de NFT’lere ilgi duymaları ve koleksiyonlarına dâhil etmeleriyle yeni sanat alımlarına ivme kazandırdığını düşünüyorum. Dijital teknolojileri sanatla buluşturan NFT platformu sanat yatırımcılarına yeni bir heyecan ve fırsat sunuyor. Nitekim bizim sanatçılarımızın arasında da NFT çalışmalar yapıp sergileyenlerin olması, hem sergileri çekici hale getiriyor hem de sanatçıların ilgisini bu yönde yoğunlaştırıyor.” şeklinde konuştu.

Küratörlüğünü Dr. Feride Çelik’in üstlendiği, İyilik İçin Sanat Derneği projelerinde üretilen eserlerden oluşan seçki, Contemporary Istanbul’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.