Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nden Karaköy Sokaklarına Özel Proje

“İyiBak Dünyana” hareketine öncülük yapan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, sürdürülebilirlik odaklı lifestyle yayın yapan ilk içerik platformu PlumeMag ile keyifli bir projeyi hayata geçirdi.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nden Karaköy Sokaklarına Özel Proje
KTSM x Plumemag “İyiBak Dünyana”

Dünyanın sanat ve tasarımla daha iyi bir yer olacağına inanan ve “İyi Bak Dünyana” hareketine öncülük yapan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), yepyeni bir projeye daha imza attı. Türkiye’nin sürdürülebilirlik odaklı lifestyle yayın yapan ilk içerik platformu PlumeMagile hayata geçirilen projede; Karaköy sokakları sanat ile iç içe geçerek sıradışı bir biçimde ele alındı.

İnsan ve mekan hikayelerine sıra dışı birgözle bakarak yorumlayan video sanatçısı Dinçer İşgel’in öncülüğünde hayata geçen proje, Karaköy sokakları ve sanatı farklı bir bakış açısıyla anlatıyor. Dinçer İşgel’in Karaköy’de çizdiği rota ve bu rotanın kendi dilinde anlatımı, insana aşina olduğunu ya da aşina olduğunu düşündüğü yerleri bir daha başka bir gözle, daha iyi bakarak gezmeyi amaçlıyor.

Karaköy’ün gizemi, zenginliği ve deneyimi Dinçer İşgel’in yorumuyla eşsiz bir ruha bürünüyor. Daha iyi bir dünya için Tuba Kocakaya küratörlüğünde sanatçı Dinçer İşgel’in kadrajından Karaköy’e bakılan bu rota bir yandan da geleceğe dair ipuçları ararken diğer yandankeşfetme niyetini ortaya koyuyor.

KTSM x Plumemag “İyiBak Dünyana”

KTSM olarak her fırsatta öze değen, özgün ve özgür projelere öncelik verdiklerini dile getiren Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler; “İyi Bak Dünyana” hareketi kapsamında sorumlu üretim ve tüketime davet eden sanatçılara alan açmaya devam ediyoruz. PlumeMagile bu projeyi hayata geçirmekten dolayı son derece mutluyuz. İnsana ve ana dair fotoğrafları mercek altına alan gezgin sanatçı Dinçer İşgel’in bakış açısıbu projenin ruhunu yansıtıyor. Kale Grubu’nun ilk genel merkezinin yer aldığıKaraköy’de çizilen bu rota ve bu rotanın kendi dilinde anlatımı, insana aşina olduğunu ya da aşina olduğunu düşündüğü yerleri bir daha başka bir gözle görmeyi sağlıyor. Bu rota ile farklı bir deneyim yaşadık ve yaşadığımız bu deneyim de bazı farkındalıkları beraberinde getirdi. Kendimize, evimize, sokağımıza,mahallemize, esnafımıza, komşumuza kısacası dünyamıza iyi bakmamız gerektiğinibir kez daha anladık.’ dedi.

PlumeMag Kurucusu Bihter Ayyıldız ise projeye ilişkin; ‘Geçtiğimiz ağustos ayında aramızdan ayrılan Jean Luc Nancy, bakmak vegörmek üzerine çalışmaları olan bir filozof. Bakmanın, görmenin çok ötesinde kapsayıcı bir eylem olduğuna ve bakılan özneye karşı bir sorumluluk ve sorumluluktan doğan bir şefkat içerdiğine dair fikirler üzerinde çalışıyor. Bakılan özne aynı olmakla beraber bakan insanın iç dünyasının, daha doğrusu algısının bakılan öznenin kaderini değiştirebilecek nitelikte olduğunu düşünüyor. Biz de PlumeMag olarak güzel gözlerle bakmanın sürdürülebilir yarınlar için temel adımlar olduğuna inanıyoruz. “İyi Bak Dünyana” hareketine öncülük yapan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca yeni medyanın postmodern anlatımının öncülerinden biri olan ve Türkiye’nin insan ve mekan hikayelerine sıra dışı birgözle bakan video sanatçısı Dinçer İşgel ile, Tuba Kocakaya küratörlüğünde, Karaköy sokakları ve sanatın iç içe geçtiği bu özel bir projede bir arada olmak bizim için çok değerli.’ dedi.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.