Kalyon Kültür’de Mayıs Ayı Etkinlikleri

Kalyon Kültür’de NFT Söyleşilerinden Canlı Performanslara Uzanan Mayıs Etkinlikleri Başladı

Nişantaşı Taş Konak’ta yer alan Kalyon Kültür, baharın gelişini alanında lider isimlerin ev sahipliğinde, çok yönlü ve ücretsiz gerçekleşecek etkinlik programıyla karşılıyor.

Doğaçlama elektronik müzik sanatçısı ve ses tasarımcısı Başar Ünder’in “Miracles” başlıklı performans ve söyleşisi; Plantbox işbirliğinde gerçekleşecek Teraryum Yapım Atölyesi; Alp Tuğan ile kod tabanlı sanat eserleri üzerine “Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği” ve Prof. Dr. Alper Maral’ın 20. yüzyıla damga vuran iki dünya savaşının arasına sığmayacak upuzun bir hikayenin “İki Savaş Arası Caz” başlıklı şarkılı ve sözlü kısa özeti Mayıs programında Kalyon Kültür’de sanatseverlerle buluşuyor.

Miracles by Başar Ünder
Miracles by Başar Ünder

Miracles by Başar Ünder
18 Mayıs Çarşamba, 19.00

Başar Ünder tarafından deneysel Elektronika için musico-verbal bir konuşma ve performans için Kalyon Kültür’e tüm katılımcılar davetli. Başar Ünder, Flora sergisi sanatçılarından yakın zamanda kaybettiğimiz Mira Calix’in “one lighted look for me – beyond the deepening” eserini canlı olarak deneysel elektronika ruhuyla tekrar yorumlayacak ve konser sonrasında gerçekleşecek sanatçı konuşması toplam 45 dakika sürecek.

Plantbox Teraryum Yapım Atölyesi
Plantbox Teraryum Yapım Atölyesi

Atölye – Plantbox Teraryum Yapım Atölyesi
19 Mayıs Perşembe, 14:00

Plantbox işbirlği ile gerçekleşecek atölye çalışmasında bitkilerin benzersiz dünyasına dalarak “Teraryum nedir, hangi malzemeler kullanılır, nasıl yapılır, bakımı nasıl olur?” gibi başlıklarla önce teraryum tanıtılacak; ardından atölye katılımcıları ile birlikte uygulama yapılacak. Gerekli tüm malzemeler atölye tarafından karşılanacak ve atölye sonunda herkesin bir teraryumu olacak.

Alp Tuğan ile “Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği”
20 Mayıs Cuma, 19.00

Etkileşim ve ses tasarımcısı Alp Tuğan “Blokzincir ve NFT Marketleri Üzerinde Dinamik Jeneratif Sanat Eserlerinin Geleceği” başlıklı konuşmasında kod tabanlı jeneratif sanat (generative art) eserlerinin farklı Blokzincir veritabanları üzerinde uzun vadeli sürdürülebilirliğini sosyo-teknolojik teoriler ışığında Kalyon Kültür’de tartışmaya açıyor.

Konuşmanın temel başlıkları arasında blokzincir’in kendisinden önce gelen Torrent teknolojisi ile bağlantısı, kripto-sanat, sürdürülebilir NFT (cleanNFT, greenNFT) ve “Dinamik” olarak sınıflandırdığı kod tabanlı sanat eserleri yer alıyor.

Prof.Dr. Alper Maral
Prof.Dr. Alper Maral ‘’İki Savaş Arası Caz’’

Konuşma: Prof.Dr. Alper Maral “İki Savaş Arası Caz”
21 Mayıs Cumartesi, 17:00

Caz kültürüne dair planlanan etkinlik dizisi Prof.Dr. Alper Maral’ın “İki Savaş Arası Caz” başlıklı konuşması ile devam ediyor. 20. yüzyıla damga vuran ve iki dünya savaşını birbirine bağlayan gerilimli ara dönemde sanatın her dalında benzersiz atılımlar ve dönüşümler gerçekleşmiş; müzikte ise başta radyo ve kayıt teknolojileri sayesinde daha önce görülmedik bir kamusallık, kitlesellik yakalanmıştır. Çoğulcu, özgürlükçü, iletişimsel ve enerjik doğasıyla caz, bu atılımda dünya müziğine yön veren tür olarak öne çıkarken geleneksel sahneleri de etkilemekten geri durmamış, deyim yerindeyse, dokunduğu her dalı yeşertmeyi, temas ettiği her müzik kültürünü hareketlendirmeyi başarmıştır. İki savaş arasına sığmayacak upuzun bir hikâyenin şarkılı ve sözlü kısa özeti 21 Mayıs Cumartesi günü Kalyon Kültür’de.

Mayıs ayı boyunca ücretsiz gerçekleşecek tüm etkinliklere katılım için etkinlik@kalyonkultur.org adresinden kayıt yaptırılabilir.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar