“Karşılaşma” Sergisi Açılıyor

"Karşılaşma" Sergisi Açılıyor
“Karşılaşma” Sergisi Açılıyor

“Karşılaşma” sergisi Kun İstanbul desteğiyle 28 Nisan Cuma günü açılıyor. Sanatçı Komet’in Asmalımescit’teki eski atölyesinde açılacak olan sergide Aden Bilge, Cem Bilge, Halil Yavuz Ertürk ve İnsel İnal yer alacak.

90’lardan bu yana pek çok zaman yan yana gelen bu sanatçıların üçü, sofraları, mekanları paylaşıyor, sanat ve yaşam hakkında birçok şeyi tartışıyorlar. Aden Bilge ise en gençleri. Yeni ifade dillerinin peşinde koşan bu üç sanatçının 20 yaşındaki Z kuşağı sayılabilecek Aden Bilge ile açmış olduğu bu sergi, kuşaklar arası ifade, dil ve yöntem farklılıklarını ön plana çıkartmayı amaçlamakta. Farklı mecralarda üretim yapan bu dört sanatçı; fotoğraf, pentür, seramik ve betondan, karışık malzeme ve hazır nesneye kadar uzanan yelpazeye sahip bu sergi ile yaşadıkları karşılaşmayı seyircilerle paylaşmakta.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi resim bölümünden mezun olan Cem Bilge, yavaşlatılmış yaşamının tam tersine merkezine hızı yerleştiren resimler üretmekte. Daha çok animasyonlar ve çizgi filmler üzerinden süreçlerini oluşturan sanatçı, sentezlerini tuvaller üzerinden paylaşıyor. Cem Bilge bilgisayar teknolojisi ile oluşturduğu alt zemin üzerine pentür ile kurguladığı çalışmalarında, hiç dahil olmadığı ve hatta bilinçsizce uzak durduğu sokağın hızını görselleştirmekte.

Sanatçı Halil Yavuz Ertürk, bu coğrafyanın gündelik hayatına ait küçük detayları, günlük yazar gibi tuvallerine hiç durmadan aralıksız olarak aktarıyor. Tuallerini figürlerle içinden geçilecek pencerelere çeviren Halil Yavuz Ertürk, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi resim bölümü mezunu. Seyirci, tualler karşısında sanatçının geçmişine ait çeşitli sekanslarının yanı sıra, aynı zamanda sanatçının gözlerinin arkasından bir coğrafyaya da tanıklık ederken buluyor kendini.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi seramik bölümünden mezun olan sanatçı İnsel İnal halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak, akademisyenlik görevini sürdürmekte. Pişmiş topraktan ürettiği çalışmalarını, sıva betonu ile kaplayarak oluşturduğu bloklarına, deforme olmuş kent silüetlerinin izlerini kazıyor, taşıyor, ekliyor. Özellikle depremde yıkılan veya ayakta durmakta zorlanan yapıların üzerindeki travmatik detayları hafızasından silemeyen İnal, umutları görselleştirecek küçük detayların da peşinde.

Fotoğraf alanında çeşitli çalışmalarla projeler içinde bulunan Aden Bilge’nin çektiği kısa deneysel filmler bulunmakta. Birkaç yarışmada ödüller alan Aden Bilge, devam ettirdiği Wet Dogs hareketinin de bu sergideki temsilcisi.

28 Nisan saat 18:00’de (Özün Usta ve Serkan Erkol’un deneysel caz performansları ile) açılacak olan sergi, 15 Mayıs’a kadar Asmalımescit Caddesi No: 5 Atlas Apt. Kat 2’de görülebilir.

1988, İstanbul, Galeri Yöneticisi.Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Esin Kocuk bir dönem kişisel sanat üretiminin yanı sıra Barasinga Sanatçı İnisiyatifi ile birlikte seramik, videoart, performans ve enstalasyon işler üretmiş, içlerinde Emre Zeytinoğlu, İnsel İnal, Ali Şimşek, Denizhan Özer, Rahmi Öğdül'ün küratörlüğünü yaptığı grup sergileri, uluslararası festivaller ve fuarda yer almış, Yeditepe Üniversitesi ve Marcus Graf'ın düzenlediği 'Perspektif' Konuşma Dizisi'nde İnisiyatifler üzerine konuşmak için davet edilmiştir. Barasinga Sanatçı inisiyatifi ile birlikte çeşitli sanatçı ve küratörlerin katılımıyla fanzin çıkartmış, Actuel Art isimli online derginin editörlüğünü yapmıştır. GalataPerform 'Görünürlük Projesi' kapsamında küratör asistanlığı, ArtBeat Sanat Fuarı Koordinatör Asistanlığı, Beral Madra koordinatörlüğünde Halka Sanat Projesi'nde küratörlük ve 2013'den itibaren Galeri FE'de önce yönetici asistanlığı 2017'den beri de galeri yöneticiliği yapmaktadır. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Sanat Yönetimi Yüksek Lisans mezunudur.