Komedya 2020, Şubat Ayı Tarihleri

Yirminci yılını kutlamaya hazırlanan bir tiyatro topluluğu komedinin gizemini ortaya çıkarmak için yola çıkar. Bu esrarengiz yol onları Aristofanes’in Eşek Arıları/Yargıçlar oyununa götürür; topluluk oyunu sahnelemekte kararlıdır! Gülmenin ardındaki kapıyı aralayan ekip, seyirciyi de Antik Yunan’ın bu çarpıcı oyununun provasına davet ediyor. Kurmaca ile gerçek arasındaki bu eğlenceli gerilim antik komedya ile günümüz dünyasını bakalım nasıl buluşturacak?

Metin ve Reji: Jale Karabekir
Dramaturji: Gonca Katman
Asistanlar: Esra Yavuz, Merve Tokgöz, Yasemin Çolak
Afiş Tasarım: Hilal Bozkurt
Fotoğraf: Gizem Kozanoğlu
Oyuncular: Aslıhan Kılıç, Casandra Evren Loveless, Gül Ersürmeli Yılmaz, Gül Şener, Melis Çalgı, Özlem Yıldırım/Yasemin Çolak, Pelin Oruç, Seda Elhan, Tuğçe Yükselel

Bilet Fiyatları: 60 TL
Öğrenci 40 TL

Komedya 2020
Komedya 2020

Tarihler

  • 1 Şubat Cumartesi
  • 12 Şubat Çarşamba
  • 21 Şubat Cuma
  • 28 Şubat Cuma
    Saat 20:30 Tatavla Sahne

Tiyatro Boyalı Kuş

2000 yılında kurulan Tiyatro Boyalı Kuş yapılanması, çalışma teknikleri ve özgün teatral biçemiyle bağımsız, alternatif ve profesyonel bir feminist tiyatro olma özelliğiyle bugüne dek Ferhat ile Şirin (2001), Aşk İhanet Yalnızlık Vesaire (2003), Dış Ses (2004), Böyle Bir Aşk Masalı (2004), Kadınlar Savaşı (2006), Bavullar (2006), Çernobil’den Sesler (2007), Tahterevallide Aşk (2008), Seni SeviyorumDiyecek Kadar Sarhoş? (2010), Ophelia’yı Kim Öldürdü? (2010), Nora/Nûrê (2010), İadesiz Taahhütsüz (2010), İç Ses (2011 ve 2014), Matmazel Julie (2012), Melek (2013), Troyalı Kadınlar Korosu ya da Kayıp Tablet (2017) ve Kendine Ait Bir Oda (2019) gibi oyunları sahneledi, Norveç, Ermenistan ve Avusturya’nın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında sahne aldı.

Tiyatro Boyalı Kuş üç ayrı alanda daha çalışmalar yürütüyor. Bunlardan birisi başta oyun metinlerini katılımcıların yazdığı interaktif ve katılımcı bir yöntem olan “Augusto Boal’ın Ezilenlerin Tiyatrosu Tekniği” olmak üzere yetişkinler için atölye çalışmaları; diğeri gönüllü katılımcılarıyla gerçekleştirdiği ve özellikle Osmanlı dönemi metinlerini ele aldığı “Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu” etkinlikleri; üçüncüsü de alternatif oyun ve performanslar.

Tiyatro Boyalı Kuş, Henrik Ibsen’in 1879 yılında yazdığı ve kadın özgürleşme hareketinin sembolü haline gelen Bir Bebek Evi (Nora) ile 2009 yılında Uluslararası İbsen Ödülü’ne layık görüldü. Tiyatro Boyalı Kuş’un Nora/Nûrê adıyla oynadığı bu oyun Türkiye’de ve Norveç’te Kürtçe sahnelendi, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali’ne kabul edilen ilk Kürtçe oyun oldu. ITO (Uluslararası Ezilenlerin Tiyatrosu Organizasyonu – International Organization of the Theatre of the Oppressed) ve Magdalena Project (Çağdaş Tiyatroda Uluslararası Kadın Ağı – Network of Women in Contemporary Theatre) üyesi olan Tiyatro Boyalı Kuş’un özgün çeviri ve transkripsiyonuyla Bir Bebek Evi (Nora), Matmazel Julie, Çıkmaz Sokak adlı oyun metinleri ile Jale Karabekir’in “Türkiye’de Kadınlarla Ezilenlerin Tiyatrosu: Feminist Bir Metodolojiye Doğru” adlı kitabı Agora Kitaplığı’ndan yayımlandı.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar