Martch Studio Misafir Sanatçı Programına Katılacak İsimler Belli Oldu




Martch Art Project, Martch Studio misafir sanatçı programının ikinci edisyon başvuru sonuçları sonuçlandı. Martch Studio misafir sanatçı programının ikinci edisyonuna katılacak iki isim Merve Ünsal ve Yağmur Uyanık oldu.

Martch Studio 2. Edisyon Sanatçıları: Merve Ünsal & Yağmur Uyanık
Martch Studio 2. Edisyon Sanatçıları: Merve Ünsal & Yağmur Uyanık

Seçici kurulunda Murat Alat, Haldun Dostoğlu, Ali Kazma, Agah Uğur ve Serra Yentürk‘ün bulunduğu Martch Studio misafir sanatçı programı, Mart – Haziran 2022 dönemi misafir sanatçıları Merve Ünsal ve Yağmur Uyanık‘a üç ay süresince konaklama, atölye ve maddi destek sağlayacak. Ardından Martch Studio program sürecinde üretilen eserlerden oluşacak süreli bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Merve Ünsal Hakkında

Merve Ünsal, İstanbul’da yaşayan ve çalışan bir görsel sanatçıdır. Çalışmalarında fotoğrafın ve metnin sınırlarını araştırıyor, konuşulamayanın anlatılmaza dönüştüğü anların ve durumların izini sürüyor. Çalışmaları her zaman görüntü odaklıdır ve fotoğraf, video, ses ve mekana özel enstalasyonlar aracılığıyla düşünür. Çalışmalarını dünya çapında çeşitli bağlamlarda, çoğunlukla Kahire, Beyrut, Yeni Delhi, Toronto’daki sanatçı odaklı girişimler aracılığıyla göstermiştir; Delfine Foundation (Londra), Praksis (Oslo), Fogo Island Arts, Art Metropole (Toronto), University of Delaware (Lewes) ve SAHA Studio (İstanbul) tarafından sanatçı rezidanslarına katılması için desteklendi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Ashkal Alwan (Beyrut), Homework Space’deki öğrenme programında yer aldı. Ayrıca sanatçı merkezli yayıncılık hakkında düşünmeye adanmış bir yayın olan m-est.org’un editörlerinden biridir.

Yağmur Uyanık Hakkında

Yağmur Uyanık, mimarlık ve müzik geçmişi olan disiplinlerarası bir sanatçıdır. Çalışmaları, dijital medyayı fiziksel bir deneyim haline gelecek şekilde genişletmek için ses ve ışık kullanarak formları ve görsel öğeleri birleştiriyor. Mekânsal düşünceden hareketle, yeni estetik, teknik ve dinamik mekan algısını yeniden düşünmek ve teknolojiyi sanatsal bir ifade aracı olarak kullanarak yeni mekansal duyumlar üretmek arzusundadır. Çalışmaları, fiziksel ve sanal ortamlarda mekanı keşfetmek için çeşitli heykel formları ve etkileşimli yerleştirmeler yaratmaya odaklanıyor. Gerçek ve sentezlenmiş arasındaki gerilimle ve fiziksel olanı aşan fenomenlerin yaratılmasıyla ilgileniyor.

Uyanik, Yüksek Lisans derecesini San Francisco Sanat Enstitüsü’nden Fulbright bursiyeri olarak Sanat ve Teknoloji alanında almıştır. Çalışmaları, Ars Electronica Linz dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki galerilerde, müzelerde ve festivallerde gösterildi; Sonar D+ Barselona; Sinyal Işık Festivali Prag; Cenevre Uluslararası Film Festivali; Sanat Futura Roma; Exploratorium, California Bilimler Akademisi ve Diego Rivera Galerisi, San Francisco.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.