Merve Durceylan, Yeni Teklisi Alışık Değilim’i Yayınladı



Bağımsız müziğin hikaye anlatıcısı Merve Durceylan, yeni teklisi Alışık Değilim’i yayınladı. Müzisyen bu defa, dinleyicileri İstanbul’un ilham veren sokaklarında kısa bir yolculuğa çıkarıyor.

Alternatif türde ve akustik melodilerle harmanlanmış şarkının söz ve müziği sanatçının kendisine ait. Müzisyen Alışık Değilim’i, “Bu şarkı, yaşadığım şehrin tanıklık ettiği gerçek bir ayrılık hikayesine dayanıyor. Şarkıyı yazarken en çok İstanbul’un hüzünlü sularındaki yolculuklardan, melankolik sokaklarından, Kadıköy’den Beyoğlu’na her karesinde yaşadığım anılardan ve cesaret veren insan hikayelerinden ilham aldım.” şeklinde anlatıyor. Şarkının düzenlemesini Kerem Çakıroğlu üstlenirken, gitarda deneyimli müzisyen Emre Yılmaz’ın imzası bulunuyor.

Merve Durceylan

Aslen Eskişehirli olan Merve Durceylan, ortaokul yıllarından itibaren kendi bestelerini yapmaya başladı. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Merve Durceylan, Ada Müzik Akademisi’nde Bülent Ortaçgil’den beste yazımı eğitimi aldı. Üniversitede dahil olduğu müzik gruplarıyla birçok mekan ve etkinlikte sahne alan müzisyen, dönemin uluslararası müzik etkinliklerinden olan BalconyTV’nin İstanbul ayağında da performansıyla beğeni topladı. Çeşitli reklam ve tanıtım müziklerinin söz-müzik yazarlığı ile seslendirmesini yapan sanatçı, 2017 yılında Doğuş Otomotiv’in düzenlediği ve Nil Karaibrahimgil gibi isimlerin dahil olduğu “Trafik Hayattır” sosyal sorumluluk projesi için yaptığı beste ile de ödül aldı. Mayıs 2021’de ilk stüdyo çalışması İki Küçük Balık, son olarak da Alışık Değilim adlı teklisini yayınlayan müzisyen, gerçek insan hikayelerinden ilham aldığı alternatif-indie türündeki şarkılarını dinleyiciyle buluşturmaya devam etmektedir.

Diskografi

• Alışık Değilim – Nisan 2022
• Har – Şubat 2022
• Belkilerim Sonralarım Keşkelerim – Ocak 2022
• Acılar da Biter – Eylül 2021
• Her Yer Bahar – Temmuz 2021
• İki Küçük Balık – Mayıs 2021
• Eylül (Akustik) – Haziran 2020
• İstanbul’da (Cover) – Haziran 2020
• Yaşanacaksa Yaşanacak (Cover) – Kasım 2019
• Kendi Cenazem (Akustik) – Ocak 2013

1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.