MUBI, “Aşk, Mark ve Ölüm”ü Türkiye’ye Getiriyor




MUBI, 60’lardan İtibaren Almanya’daki İş Gücünün Temelini Oluşturan Türk Göçmenlerin Müzikle İlişkisinin Hiçbir Yerde Anlatılmamış Hikayesi AŞK, MARK VE ÖLÜM’ü Türkiye’ye Getiriyor.

Yönetmen Cem Kaya’nın bu yıl düzenlenen 72. Berlinale’de, Panorama bölümünde Seyirci Ödülü’ne layık görülen AŞK, MARK VE ÖLÜM filminin Türkiye hakları MUBI’nin oldu. 1960’larda Türkiye’den Almanya’ya yaşanan işçi göçünün daha önce hiç görülmemiş, hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv kayıtlarıyla müzikal tarihini çıkaran belgesel, 23 Eylül Cuma gününden itibaren BAŞKA SİNEMA dağıtımında seyirciyle buluşmaya ve önümüzdeki aylarda MUBI Türkiye koleksiyonunda yerini almaya hazırlanıyor.

MUBI, "Aşk, Mark ve Ölüm"ü Türkiye’ye Getiriyor
Aşk, Mark ve Ölüm

Alman televizyon arşivlerinden müzisyen röportajları, haber kesitleri ve fotoğraflar içeren AŞK, MARK VE ÖLÜM, aidiyet ve kimlik konularını sorgularken izleyicilere dönem hakkında farklı bakış açıları sunuyor. 1960’lar Almanyasının eğlence kültürünü ve sosyo-ekonomik iklimini Türkiye’den gelen sanatçılar aracılığıyla eğlenceli bir üslupla anlatan duygu yüklü belgeselde, Köln Bülbülü olarak bilinen Yüksel Özkasap, geçtiğimiz yıllarda vefat eden Berlinli sanatçı Hatay Engin, 1981’de Almanya’ya siyasi sürgün olarak gelen ve kurduğu ‘Die Kanaken’ adlı grupla Almanca albüm yaparak konserler veren Cem Karaca, Aşık Metin Türköz ve bağlama virtüözü İsmet Topçu gibi birçok sanatçı yer alıyor.

Başından sonuna kadar eğlenceli ritmiyle seyircileri binbir duyguya sürükleyen, dönemin Almanyasında yaşayan Türklerin yaşamları, çektikleri zorlukları ve eğlence alışkanlıklarını anlatan AŞK, MARK VE ÖLÜM, aynı zamanda Türkiye’den göç etmiş Kürt, Ermeni, Yezidi ve Rumların da müzik kültürünü içeren kapsayıcı bir müzik belgeseli olarak izleyicilerle buluşuyor.

Aşk, Mark ve Ölüm Fragmanı

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar