Portfolyo: Ela Arkan

Ela Arkan
Ela Arkan

Ela ARKAN 1998 yılında Ankara’da doğmuştur. Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü okumuş ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Lise bitirme stajını Başkent Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Radyo Televizyon bölümlerinde yapmıştır. Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerini kazanmıştır. Resim-iş Eğitimi üzerine akademik eğitimini Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır.

Instagram: /madrujka/

2014 yılında “Ankara Kentinin Sorunları ve Geleceği” konulu fotoğraf yarışmasında ikincilik ödülü kazanmış ve diğer iki eseri mansiyon ödülü almıştır.
2014 yılında “ İç Mekanda Işık ve Gölge” konulu fotoğraf yarışmasında eserleri sergilenmeye değer eser görülmüştür.
2014-2015 yılları arasında TBMM Mustafa Necati Kültür Evinde düzenlenen “Işığı Gördüm” isimli fotoğraf sergisine katılmıştır
2016-2017 eğitim öğretim yılında “ İlk Adım” isimli sergiye katılmıştır ve burada çalışmaları sergilenmiştir.
2019 yılında “ Pedaller Hayallere Dönsün” Tam Bağış Karma Sergisine “Sarfınazar” isimli eseriyle katılmıştır.
2019 yılında “Geçtiğimiz Yıldan Özetle” karma sergisine katılmıştır.
2020 yılında Uluslararası Sanat ve Terapi sergisine katılmıştır. Temmuz 2020’de Seçki sergisine katılmıştır.
2020 yılında Markajart önderliğin de “Can You Hear Me?” isimli sergiye katılmıştır.
2020 yılında Postart Sonbahar sergisine katılmıştır.
2020 yılında Online Art Project’in düzenlediği online resim sergisine katılmıştır.

Manifesto

Ela ARKAN, eserlerinde, hayatın içinde yol alırken karşılaştığımız ironileri, yalanları, oyunları, yanılgıları, arzuları, tükenişleri, başlangıçlar ve bitişler gibi seçenekleri irdeliyor. Yaşadığımız toplum ve kültürleri, toplumsal çoğulculuğu, manevi yaşam ve günlük yaşam arasındaki içsel çatışmaları rahatsız edici gerçekleri ve çelişkileri, çekicilik ve iticilik arasındaki eş zamanlı tezatları, kişiliğin erkeksi ve kadınsı yönlerini temsil eden figürlerin bireysel travmalarını konu ediniyor. Geleneksel, pasif, uysal kadın rolüne tepki gösteriyor. Dinamik, anlık kendiliğinden olan üslubuyla, duygularıyla dolup taşıyormuş gibi görünen bir yapıt üretmek için arka planlarını alışıldık gerçeğin ötesinde yapıyor. Alışıldık gerçeğin ötesinde bir görüntü elde edebilmek için de farklı hayatlardan anılar toplayarak, onların dünyayı algılama şeklini tanıyor ve bunları tuvallerine yansıtma amacı ediniyor.


1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.