‘Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi’ Kapılarını Açtı

“Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi”
“Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi”

Sanatın insan yaşamına kattığı değerlerin ışığında, kendini yeniden keşfetmek isteyenler için yeni bir durak olmayı hedefleyen ‘Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi’ Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi’nde kapılarını açtı. Sanat evi, kitap kulübü, müzik dinletileri, heykel, resim atölyeleri, çeşitli etkinlikler, söyleşi ve seminerlerle sanatseverleri buluşturuyor.

“Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi”, Kadıköy Şaşkınbakkal’da Bağdat Caddesi üzerinde kapılarını açtı. Sanatın insan yaşamına kattığı değerlerin ışığında, kendini yeniden keşfetmek isteyenler için yeni bir durak olmayı hedefleyen sanat evi, her yaştan sanatseveri aynı çatı altında buluşturuyor.

Umut Sungur
Umut Sungur

Kitap kulübü, müzik dinletileri, heykel, resim atölyeleri, çeşitli etkinlikler, söyleşi ve seminerlerin yer aldığı ‘Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi’, 20 Kasım Cumartesi ‘Çocuklarla Felsefe Atölyesi’ ve ‘Prof. Dr. Zeynep Ökten ile Moda ve Ekonomi Söyleşisi’ ile ilk etkinliklerini düzenledi. Kuruluş felsefesi ile ilgili bilgi veren Umut Sungur; “Sanat evimiz sosyalleşerek birbirimizle bağ kurmamıza aracılık eden sanatın, bize neler öğretebileceğini keşfetmek isteyenler için yeni bir durak. Burada misafirlerimizi sanat tarihinden psikolojiye, sinemadan yazarlık atölyelerine, felsefe söyleşilerinden fotoğrafçılığa ve edebiyattan farkındalık atölyelerine çeşitli etkinlikler bekliyor. Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak kadar yaşam kalitesini artıran sanatın, ruhsal ve fiziksel sağlığın korunmasında da olumlu etkileri bulunuyor. Bu nedenle; bu mekan yaşamın zorunlu hızına ‘dur’ diyebilen, ruhunu, yaratıcılığını keşfetmek isteyen, yeni beceriler kazanarak anlam bulma yolculuğuna adım atmayı özleyen ve zamanın değerini bilenler için harika bir deneyim sağlayacak” diye konuştu.

Yeni normal, yeni nesil, sosyal mesafe kavramları çerçevesinde kaygı, sıkışmışlık, bunalmışlık ve depresyondan korunmak için planlanan kurgusu ile sanatseverlerle buluşan ‘Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi’nde etkinlikler, yüz yüze ve çevrimiçi olarak planlanıyor.

Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür Sanat Evi: Bağdat Caddesi, No:372 Şaşkınbakkal, Kadıköy/İstanbul

umutsungur.com

Umut Sungur Hakkında

TED Ankara Koleji ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Aktüerya yüksek lisans programını bitiren Umut Sungur, 15 yıl kurumsal hayatta uluslararası banka ve sigorta şirketlerinde yönetici olarak çalışmıştır. 2013 yılında sanatın yaratım süreci içinde olma isteği ile önce kara kalem desen üzerine kurslara, sonra yağlıboya kurslarına katılan Sungur, ressam Ertuğrul Ateş ile ve Chelsea College of Arts London’da ressam Enver Gürsev’le yağlıboya üzerine çalışmalarını sürdürmüştür. 2018 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Okuma ve Üslup Tarihi eğitimi almıştır ve yine aynı yıl ilk kişisel sergisini açmıştır. 2020 yılında Modern Sanat Tarihi Atölyesi’ne, 2021 yılında ‘BrownXMed 101’ ‘ArtfulMedicine’, ‘HarvardX’, ‘TangibleThings: DiscoveringHistory Through Artworks’ ve ‘EuropenPaintings’ online eğitimlerine katılmıştır. 2021 yılında heykel üzerine Cenk Doğusal’ın atölyesinde eğitim almaya başlamıştır.

ICF akreditasyonlu ‘Executive Coaching Today-Cognitive Behavioural Coaching’ ve ‘CoachPro-Fundamentals of Professional Coaching’ sertifikasyon programlarına katılan Umut Sungur, aynı zamanda BPW Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Maiden’s Tower Şubesi Uluslararası İlişkiler Komite Başkanlığı görevini yürütmektedir. Hem ulusal, hem uluslararası platformlarda sanat, sanatın yaşamımızdaki rolü ve yeri üzerine konuşmalar ve sanat workshopları düzenlemekte olan Umut Sungur, 2021 yılında ‘Umut Sungur ile Umutlu Şeyler Kültür ve Sanat Evi’ni hayata geçirmiştir. Sungur, halihazırda çalışmalarını bu merkezde sürdürmeye devam etmektedir.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar