Ve Şimdi İyi Haberler Sergi Etkinlikleri Başlıyor!




Söyleşi:
Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması
Evren Savcı & Osman Erden
2 Haziran 2022 / 18.30

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergi etkinlikleri Haziran ayında başlıyor.

Düşünsel bir başlangıç noktası olarak gazeteden yola çıkan sergi, metin ve haber ilişkisine, fotoğrafın bulunmasının toplumu nasıl şekillendirdiğine ve totaliter sistemlerin kitle iletişim araçları üzerindeki güçlü etkisine odaklanıyor.

Etkinlikte Yale Üniversitesi Kadın, Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik bölümü öğretim üyesi Evren Savcı ile Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde öğretim üyesi Osman Erden, serginin “Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması” bölümünden yola çıkarak, toplumsal cinsiyet, din, etnik köken gibi kimliğe dair kavramların medya ve sanattaki iz düşümlerini tartışmaya açacak. Evren Savcı’nın aynı zamanda sergi kapsamında yayımlanan Ve Şimdi İyi Haberler gazetesinde “Şu Kültür Dediğimiz…” başlıklı bir yazısı yer alıyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Gazete

Ve Şimdi İyi Haberler

“İkiliklerin inşası için gereken soyut öneriler (sadece ve sadece iki cinsiyet olduğu; bu kategorilere giren herkesin birbiriyle temel benzerlikleri olduğu; ve diğer kategorideki kişilerle de zıtlıkları olduğu) çoğunluk tarafından sanki somut gerçekliklere tekabül ediyormuşçasına benimsenir, içselleştirilir.”

Evren Savcı’nın “Şu Kültür Dediğimiz…” başlıklı yazısının tamamını Ve Şimdi İyi Haberler gazetesinde okuyabilirsiniz.

Ve Şimdi İyi Haberler gazetesi serginin bölümlerinden yola çıkarak yazılan metinleri bir araya getiriyor. Bu gazete için Süreyyya Evren, gazetelerin yalnızca metinden oluştuğu zamanlardan ilham alan “Başlangıçta Sözcük Vardı” bölümünden; Ece Temelkuran, muhalif gazeteciliği odağına alan “Belirsiz Zamanlarla Nasıl Başa Çıkmalı” bölümünden; Ahu Antmen, medya teorisyeni Marshall McLuhan’ın “Mecra Mesajdır” söylemini ele alan bölümden; Erkan Saka, başlığını sergide yer alan Matthew Day Jackson’ın eserinden alan “Facebook’ta Nasıl İyi Görünürsünüz: Basın Sonrası Çağ” bölümünden, Evren Savcı, toplumsal cinsiyet, din, etnik köken kavramlarına odaklanan “Cinsiyetler Savaşı, Kültürler Çatışması” bölümünden, Esra Özdoğan ise fotoğrafın bulunmasının sonuçlarına odaklanan “Dünya Bir Resimdir: Gerçekliğe Yeni Bir Erişim Olarak Fotografik Algı” bölümünden yola çıkan metinler kaleme aldı.

Ve Şimdi İyi Haberler gazetesini Pera Müzesi’nden edinebilirsiniz!

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.