WOWsers İstanbul Kapsamında “Çöpler, Kilimler ve Pikseller” Atölyesi

İKSV Alt Kat tarafından, British Council Türkiye ve WOW Vakfı’nın düzenlediği WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un WOWsers programı kapsamında, Zorlu Holding’in desteğiyle, tasarımcı ve sanatçı Pınar Akkurt ile gençlere yönelik ileri dönüşüm odaklı bir atölye programı gerçekleştiriliyor.

Pınar Akkurt Profil
Pınar Akkurt

British Council Türkiye ve WOW Vakfı tarafından Mart ayında düzenlenecek WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un, genç kadınların ve kız çocuklarının sanat yoluyla güçlenmesini sağlayan WOWsers programı, bu yıl ilk kez İKSV Alt Kat tarafından gerçekleştiriliyor. Tasarımcı ve sanatçı Pınar Akkurt’un uygulamaya ve ileri dönüşüm prensiplerine dayanarak tasarladığı “Çöpler, Kilimler ve Pikseller” atölyesi, Zorlu Holding’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yaklaşımı “Eşit Bi’ Hayat” desteğiyle hayata geçiriliyor. Atölye programı, çöplerin nasıl süreçlerden geçtiği, tasarımda motiflerin anlamları, atıkların günlük hayata etkisi ve iş birliğinin gücü gibi alanlara odaklanıyor.

WOWsers İstanbul Kapsamında “Çöpler, Kilimler ve Pikseller” Atölyesi
“Çöpler, Kilimler ve Pikseller” Atölyesi

Atölyenin katılımcıları, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile WOWsers programına davet edilen 18-21 yaş arasındaki Toplum Gönüllüsü gençlerden oluşuyor. 17 Şubat-18 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10 atölyede Pınar Akkurt ile bir araya gelecek katılımcılar, atıklar ve geri/ileri dönüşüm süreçleri hakkında bilgi edinecek, dönüşüm konusunda gözlem yapabilecek, Zorlu Holding tarafından sağlanan atıkları değerlendirerek yeni tasarım fikirleri geliştirecek, bireysel ve grup halinde üretimler yapacaklar. İKSV Alt Kat‘ta gerçekleştirilen atölye programı, alan ziyaretleriyle de zenginleştirilecek.

19-20 Mart tarihlerinde Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek WOW Dünya Kadınlar Festivali İstanbul kapsamında, atölye süresince üretilen işler sergilenecek ve katılımcı gençler Festival izleyicileri ile bir araya gelerek üretim sürecine dair paylaşımlarda bulunacak.

WOW (Dünyanın Kadınlar Hareketi)

WOW – Women of the World, Jude Kelly CBE tarafından 2018’de, global WOW Dünya Kadınlar Festivali hareketini hayata geçirmek amacıyla kuruldu. Festival ilk kez Londra’da 2010’da Kelly tarafından, kadın ve kız çocuklarını kutlamak, potansiyellerini kısıtlayan engelleri anlamak için ve karşılaştıkları sorunlara dair farkındalığı artırmak ve bu sorunlara kolektif çözümler geliştirmek amacıyla düzenlendi. WOW bugüne altı kıtada; iki milyondan fazla kadına ulaştı. Haziran 2020’de kadın ve kız çocuklarına odaklanan festival, WOW Global 24 adıyla ilk kez tüm dünyada çevrimiçi düzenlendi, COVID-19’un cinsiyet eşitsizliği üzerindeki etkilerini keşfetmek ve Black Lives Matter hareketini desteklemek amacıyla dünyayı dolaştı.

WOWsers

WOWsers, WOW Foundation tarafından düzenlenen WOW Festival programlarının gençler için eğitim ve kapasite geliştirme programları sunan önemli bir parçasıdır. Alanında uzmanlarla gençleri bir araya getirerek yeni fikirlerle karşılaşmaya imkân sağlayan bir ortamda, gençlerin özgüven ve özsaygılarını geliştirmeleri hedeflenir. Toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını çalışmalarının temeline alan WOWsers, katılımcıların ihtiyaç duyduğu liderlik becerilerini geliştirmeyi, akran desteğini ve benlik saygısını artırmayı önemserken uzmanların mentorluğuyla yeni ve yaratıcı fikirlere alan açarak gençlerin gelişimine katkı sağlamaktadır.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.