“Yakın Gelecek” Podcast Serisinin Yeni Bölümleri Yayında!

OMM – Odunpazarı Modern Müze ve İş Yatırım işbirliğiyle yayınlanan ve sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, gezegenin geleceği konularına odaklanan “Yakın Gelecek” Podcast Serisi’nin yeni bölümleri Spotify üzerinden dinleyicilerle buluşuyor.

“Yakın Gelecek” Podcast serisinde, önümüzdeki 25 yıl içinde dünyanın hâlâ yaşanabilir bir yer olması umuduyla, içinde bulunduğumuz binalardan giydiğimiz kıyafetlere, türümüzün yakın geleceğinden çevre politikalarına uzanan fikir egzersizleriyle “Nasıl daha iyi bir gelecek yaratabiliriz?” ve “Neden yaratmalıyız?” sorularının cevabı aranıyor. “Sürdürülebilirlik” kavramına farklı noktalardan yaklaşan konuklarla, bu konu hakkında çeşitli perspektifler sunmayı hedefleyen podcast serisinin yeni bölümleri Atlas Sarrafoğlu (Youth for Climate Turkey), Derin Altan ve Utku Güven (Esmiyor Podcast Kurucuları), İrem Tok (Sanatçı), Pınar Öncel (Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Eş Kurucusu), Güneş Savaş (Permakamp Kurucusu) ve Gülin Yücel (Sürdürülebilir Yaşam Danışmanı)’i konuk ediyor.

OMM x İş Yatırım “Yakın Gelecek” Podcast Serisi
OMM x İş Yatırım “Yakın Gelecek” Podcast Serisi

Yedinci Bölüm: “Aynı Fırtınada, Farklı Gemilerde” – Atlas Sarrafoğlu
İklim krizinden en çok etkilenen yoksul ülkeler ve yerli halklar için adalet mümkün mü? İklim İçin Gençlik (Youth for Climate Turkey) ekibinden aktivist Atlas Sarrafoğlu ile eko-kaygıdan, küresel hedeflerde eylem-söylem birliği yaratmanın öneminden ve dünyanın tükenen karbon bütçesinden bahsediyoruz.

Sekizinci Bölüm: Bir Dönüşüm Hikâyesi – “Esmiyor” Podcast, Derin Altan ve Utku Güven
Bireysel sürdürülebilirlik uygulamalarını kitlesel boyuta nasıl taşırız? İklim krizini 360 derecelik bir açıyla inceleyen “Esmiyor” podcast’in kurucuları Derin Altan ve Utku Güven ile “iyimser olmayan umut” kavramını, farklı paydaşlarla hazırlanan sürdürülebilir seyahat manifestosunu ve yasaklayıcı yerine dönüştürücü çözümleri konuştuk.

Dokuzuncu Bölüm: “Egemenlik Değil, Yoldaşlık” – Sanatçı İrem Tok
Bilim ve sanatın kesiştiği nokta, çevresel farkındalığı nasıl etkiler? Eserlerinde sıklıkla doğal organizmalara yer veren sanatçı İrem Tok ile mikroskopla gözlemlediği mikro-canlı dünyasını, Japonya’da katıldığı misafir sanatçı programı sırasında yaptığı keşifleri ve doğanın silme mekanizması olarak likenleri konuştuk.

Onuncu Bölüm: Harekete Geçiren Filmler – Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Pınar Öncel
Karmaşık sorunlara bütüncül yaklaşan bir film seçkisi, ekolojik dönüşümü nasıl tetikler? Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali eş kurucusu Pınar Öncel ile etki odaklı hikaye anlatıcılığını, 2050 yılına dair dünya tahayyüllerini ve “sürdürülebilirlik” kavramının geçmiş ve güncel çağrışımlarını konuştuk.

On Birinci Bölüm: Herkes İçin Permakültür – Permakamp, Güneş Savaş
Gücünü doğadan alan, kolektif bir yaşam modeli nasıl tasarlanır? Oda Projesi’nin ve Permakamp’ın kurucularından Güneş Savaş ile topraktan sofraya uzanan kentsel tarım süreci, çocukların doğada oyun oynama hakkı ve bozulan insan-doğa ilişkisini onarmak üzerine konuştuk.

On İkinci Bölüm: Yeşil Bir Ekonomiye Doğru – Gülin Yücel
Ekonomik değer yaratmayı hedefleyen kurumlar, çevresel sorumluluklarını nasıl yönetmeli? Sürdürülebilirlik danışmanı Gülin Yücel ile üniversite öğrencilerinin sürdürülebilir dönüşümdeki rolünü, yakın geleceğin kariyer fırsatlarını ve etki odaklı yatırımların önemini konuştuk.

“Yakın Gelecek” Podcast Serisi’nin ilk 6 bölümü konukları arasında Bego Demir (Bego Jeans Kurucusu), Eren Öztürk (S360 Stratejik Öğrenme ve Liderlik Direktörü), Işık Güner (Botanik Ressamı), Kıvılcım Pınar Kocabıyık (Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Özgül Öztürk Aksu (Mimar) ve Türker Yücesoy (Vegan Kasap Limonita Kurucu Ortağı) yer aldı. “Yakın Gelecek” Podcast Serisi’nin tüm bölümleri Spotify üzerinden dinlenebilir.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar