Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ben Lerner’ın Topeka Okulu Romanı Üzerine Söyleşi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Mart ayı etkinliklerinde bu hafta 24 Mart Perşembe günü Çağdaş Edebiyatta İnsanın Halleri etkinliğinde yazar Ben Lerner’ın Topeka Okulu romanı konuşulacak.

24 Mart 2022 Perşembe
Çağdaş Edebiyatta İnsanın Halleri
Topeka Okulu
Konuşmacılar: Fatma Zeynep Bilge, Gökçen Ezber
18:30
Loca

Ben Lerner, Topeka Okulu Kitabı
Topeka Okulu kapak

Günümüz edebiyatının en büyük kalemlerinden biri olarak gösterilen Ben Lerner’ın 2019’da yayımlanan romanı Topeka Okulu, Kansas’ın Topeka şehrinde yaşayan Gordon ailesini konu alıyor. Roman, 1990’larda toksik erkeklik ve silah kültürünün hüküm sürdüğü bir kentte yaşayan ayrıcalıklı beyaz bir çevrenin hikâyesini baş döndürücü bir çokseslilik ve dil ustalığıyla anlatıyor. Konu edindiği zaman ve mekânı aşıp bugün karşı karşıya bulunduğumuz toplumsal krizlerin kökenlerini de irdeleyen yakıcı bir romana dönüşüyor. Zeynep Bilge ve Gökçen Ezber, 24 Mart Perşembe günü saat 18:30’da Loca’da yapılacak bu söyleşide Gordon ailesinin yaşadığı çevreye odaklanacak ve böyle bir toplumun “insan” olmayı tartışacak.

Topeka Okulu’nun kısaca konusu şöyle: Jane, kitapları sayesinde pek çok kadına yardımcı olmayı başarmış ünlü bir terapisttir. Kendisi gibi bir terapist olan kocası Jonathan orta sınıf ailelerin ketum “kayıp çocuklar”ıyla iletişim kurma konusunda uzmanlaşmıştır. Münazara şampiyonu ve rap meraklısı oğulları Adam ise ebeveynlerinin özgürlükçü dünyası ile yetiştiği çevrenin maço ortamı arasında bocalamaktadır. Okul yılı sona yaklaştıkça türlü baskıların altında bunalmaya başlayan Adam ve arkadaşları, çevrenin hor görülen gençlerinden Darren’ı topluluklarına dahil etmeye karar verirler, ancak felaketle sonuçlanacak bir olaylar zincirini tetiklediklerinin farkında değillerdir. Etkinlik aynı zamanda Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından eşzamanlı paylaşılacaktır.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar