“Adalar’da Caz”
“Adalar’da Caz”

“Adalar’da Caz” Konserleri 27 Haziran’da Başlıyor!

6 Haziran 2024

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Adalar’da Caz”, 27 Haziran’da başlıyor! Marmara Denizi’nin ortasında, İstanbul’un iki yakasına da uzaktan göz kırpan Prens Adaları’nda düzenlenen “Adalar’da Caz” bu yıl 27-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Tüm İstanbulluların davetli olduğu festival dört gün boyunca Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’nın yanı sıra Kadıköy, Kabataş ve Bostancı’daki Adalar vapur iskelelerinde birbirinden özel caz müzisyenleri ağırlayacak.

“Her yerde, herkes için sanat” mottosuyla yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Adalar’da Caz”, bu yıl yeniden İstanbullularla buluşmak için gün sayıyor. İstanbul’u festivaller kenti yapma çabasıyla, şehrin en merkezi noktasından en ücra köşesine kadar her yerinde yaptığı ekonomik, kültürel ve turizm odaklı değerlendirmelerin ardından bölgelere özgü festivaller ve etkinlikler düzenleyen İBB Kültür, Prens Adaları’nda bir kez daha unutulmaz bir festivale imza atmaya hazırlanıyor.

27-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek “Adalar’da Caz”da, Büyükada Taş Mektep ve Atatürk Meydanı, Heybeliada Pazar Yeri, Burgazada Eski İskele Meydanı ve Kınalıada İskele Meydanı’nın yanı sıra Kadıköy, Kabataş ve Bostancı’da bulunan Adalar vapur iskelelerinde birbirinden güçlü isimler sahne alacak. Hem Adalıların hem de ziyaretçilerin yazın keyfini caz müzikle çıkaracağı festivalde ayrıca söyleşiler ve atölye çalışmaları da gerçekleşecek.

İstanbullulara dört gün boyunca cazın tüm renklerini yaşatacak olan “Adalar’da Caz”ın detaylı programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Kültür-sanatı sadece şehrin merkezine indirgemeyip tüm İstanbul’a yayan ve bunu yaparken de bölgenin dinamiklerini göz önünde bulunduran İBB Kültür’ün düzenlediği “Adalar’da Caz”ın ve İBB’nin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği tüm etkinlik programlarına İBB Kültür’ün sosyal medya hesaplarından ve kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Andrea Bocelli
Önceki

Usta Tenor Andrea Bocelli İstanbul’a Geliyor!

Yakto Terk Edilemez!
Sonraki

Pera Film’de DOCUMENTARIST Gösterimleri Başlıyor

Kaçırmayın!

Nihat Özdal

Nihat Özdal’ın Toplu Şiirleri Kırmızı Kedi’den Çıktı

Kırmızı Kedi Yayınevi, Nihat Özdal’ın 2010 ve 2024 yılları arasında
John Boyne

John Boyne’un Yeni Kitabı: Kalbin Görünmez Öfkeleri

John Boyne‘un yazdığı, Khosro Ashtari‘nin resimlediği ve Mert Doğruer‘in dilimize