Mert Diner, unt.us.p3 (uncanny states series), 2022, Kkağıt üzerine akrilik ve sprey, 35x31 cm
Mert Diner, unt.us.p3 (uncanny states series), 2022, Kkağıt üzerine akrilik ve sprey, 35x31 cm

Mert Diner’in Ankara’daki İlk Kişisel Sergisi Ka’da

13 Eylül 2024

Mert Diner‘in Ankara’daki ilk kişisel sergisi Burada Bulacağımı Bilmiyordum Seni, 14 Eylül – 9 Kasım 2024 tarihleri arasında Ka‘da izleyiciyle buluşuyor. Mert Diner‘in 2007-2024 yılları arasındaki üretimlerinden kapsayıcı bir seçki sunan Burada Bulacağımı Bilmiyordum Seni sergisi, Oğuz Karakütük küratörlüğünde gerçekleşiyor.

Küratör Oğuz Karakütük’ün sergi metninden:

İnsan ne kadar uzağa bakabilir? Ve ne kadar yakına?
Bu bakışın sınırı nerede bitiyorsa Mert’in bakışı orada başlıyor sanırım. Bu duyumsamayı bakışla sınırlıyorum çünkü gözün kavrayışı sarılmak gibi değil de ayrılmak gibi daha çok. Uzun uzun herhangi bir şeyi izlediğinizi düşünün; nehrin denize döküldüğü bir yer olsun burası, sönmesini beklediğiniz bir kırmızı ışık ya da her şeyi bırakıp, sırtınızı yere yaslayıp ağaç dallarının arasından gökyüzüne bakın uzun uzun. Çok uzaklara bakarken insan kendine bakarken bulabiliyor kendini; ya da gözlerimizi kapadığımızda, kendi içimize bakmaya çalıştığımızda çok uzaklara gidiyor zihin. Mert Diner son yirmi yıldır hepimizin bakışının sınırında, bu çok uzak ve çok yakın arasındaki mesafeyi her gün resimle kat etmiş. Burada Bulacağımı Bilmiyordum Seni* tüm bu mesafeler kat edilirken karşılaşılan, göz ardı edilen, uzak durulan, içinde olmak istenen, heveslenilen, korkulan, tutunulan, kaybolunan, unutulan, hatırlanılan, öfkelenilen, cezalandırılan, üstü kapatılan ve öngörülemeyen hislerin toplamı. Burada Bulacağımı Bilmiyordum Seni aramanın, bulmanın değil, daha çok bir karşılaşmanın büyüsünü taşıyor.

*Tezer Özlü’nün ‘Eski Bahçe’ (1965) öyküsünden.


Ka

Cinnah Cad. 1/B, Çankaya/Ankara

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Altay Öktem
Önceki

Şair Altay Öktem’den Ortaokul Öğrencileri için Şiir Kitabı

Fabien Toulmé
Sonraki

Ödüllü Çizer Fabien Toulmé İlk Kez Türkiye’de!

Kaçırmayın!

"Geçen Gün". Credit: Canberk Ulusan

Beykoz Kundura’da Perde Açılıyor

Beykoz Kundura’nın disiplinlerararası sahnesi Kundura Sahne, 2024 sezonunu oyun, performans
Cam Perde

CAM PERDE Filmi Festival Gösterimleri Sonrası MUBI’de

Fikret Reyhan imzalı CAM PERDE, festival gösterimleri sonrası ilk kez