Zilberman Istanbul Sezonu “Yükselen sular, yayılan ışıklar” ile Açıyor

"Yükselen sular, yayılan ışıklar" Sergisi 19 Eylül'de Zilberman Istanbul'da Açılıyor
14 Eylül 2024

Zilberman Istanbul, sezonu Gizem Demirçelik ve Nazlı Yayla‘nın küratörlüğünü üstlendiği “Yükselen sular, yayılan ışıklar” sergisi ile açıyor. “Yükselen sular, yayılan ışıklar” dünyamızın ve yaşadığımızın gezegenin değişen doğasıyla olan karmaşık ilişkimiz; geçmiş, şimdi ve gelecek; gerçeklik ve hayal gücü üzerine muhtelif perspektifleri bir araya getiriyor. Sergi, 19 Eylül – 7 Aralık 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Sanatçılar: Nezir Akkul, Omar Barquet, Sena Başöz, Itamar Gov, Larry Muñoz, İz Öztat, Yaşam Şaşmazer, Hale Tenger, Eşref Yıldırım.

Deniz seviyesi hızla yükseliyor. Okyanuslar, devasa miktarda ısıyı emerek genişliyor ve buzullar ile buz tabakaları her yıl yüzlerce gigaton eriyik suyu denizlere bırakıyor. Kıyılardaki kara alanlarındaki değişiklikler, yerel deniz seviyelerini de etkiliyor. Dışarıdan küçük görünen bu artışlar, şimdiden dünyanın dört bir yanındaki kıyı şeritlerinde önlenemez sorunlara yol açıyor.

Deniz ve güneş, uzun zamandır efsanelerin ve masalların merkezinde; ihtişam ve huzurun simgeleri olarak, farklı kültürlerden simyacıların, ilahiyatçıların ve bilim insanlarının hayranlık duyduğu unsurlar olmuştur. Dünya büyük değişimlerden geçerken, deniz ve güneşe bakışımız ve ilişkilenmemiz nasıl evriliyor? Onları yaşam kaynakları yerine gitgide ciddileşen tehditler olarak mı görmeliyiz? Peki bizi bekleyen daha sıcak, daha ıslak bir geleceğe yönelik kişisel stratejilerimiz neler?

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

The Fall / Düşüş
Önceki

İKSV’den İzleyicilere İki Gala Sürprizi!

Oz Büyücüsü
Sonraki

İstanbul Modern Sinema’da Sezon “Çok Kırmızı” ile Başlıyor!

Kaçırmayın!

Candeğer Furtun, Sağdan Sola / From Right to Left İsimsiz, 2010, Seramik, sırlar, 26.5*10.5*7 cm İsimsiz, 1973, Seramik, sırlar, 52*25*15 cm İsimsiz, 1973, Seramik, sırlar, 34.5*27*16 cm Fotoğraf: Barek

Galeri Nev, Candeğer Furtun ve Christie Brown’u Ağılrıyor

Galeri Nev, İngiltere ve Türkiye heykelinin belki de en önemli
Masal Masal Üstüne 1 – Bir Varmış Bir Yokmuş, İki İp Atlamış

Filiz Özdem’in Yeni Kitabı YKY Etiketiyle Raflara Çıktı

Filiz Özdem’in yazdığı Cem Kızıltığ’ın resimlediği Masal Masal Üstüne 1