Fender X KAFT X ZUHAL İş Birliğinden Ortaya Çıkan Bir Kapsül Koleksiyon

9 Ekim 2024

Hikayelerini giyilebilir formlar aracılığıyla anlatan bir tasarım ürünleri markası olan KAFT, dünyanın önde gelen müzik ekipmanı üreticilerinden Fender ve Türkiye’nin köklü müzik mağazalarından ZUHAL ile ortaklaşa hazırladıkları özel bir kapsül koleksiyonla bir araya geldi.

Fender’in ikonikleşmiş Stratocaster ve Telecaster gitarlarından ilham alan bu koleksiyon, müziğin sınırları aşan, kültürler ve zamanlar arasında köprüler kuran yolculuklarını odağına alıyor.

Fender X KAFT X ZUHAL
Fender X KAFT X ZUHAL

Serinin Hikayesi:

Mekanı olmayan bu dilde zaman, genişliyor bir şarkı süresi kadar.

Fender, 1946 yılında Leo Fender tarafından kurulan ve müzik dünyasında devrim niteliğinde yenilikler yapan bir enstrüman üreticisidir. Stratocaster ve Telecaster gibi ikonik gitar modelleriyle, yalnızca enstrümanlar değil, müzik tarihini şekillendiren kültürel simgeler yaratmıştır. Elektrikli gitar ve bas gitar alanında öncülük eden Fender, rock, blues, jazz gibi birçok müzik türünün gelişiminde önemli bir rol oynamış ve dünya çapında müzisyenlerin vazgeçilmez tercihi olmuştur.

KAFT, giyilebilir formlar aracılığıyla hikayeler anlatan bir tasarım ürünleri markasıdır. Yorumladığı formlar markanın kanvasıdır. Bu kanvası farklı sanatçılarla iş birliğine açık tutmaktan hoşlanan

KAFT, on yılı aşan tasarım yolculuğunda Cinta Vidal, Monassi, RBNKS, Johnson Tsang gibi dünya çapında birçok önemli sanatçıyla birlikte işler üretti ve üretmeye devam ediyor.

Üretimleriyle bugün için dünyanın 85 farklı ülkesine ulaşmış durumda olan KAFT, yeni şeyler deneyen, hayatına aldığı nesnelerin ne hissettirdiğine odaklanan ve sıradanlıktan hoşlanmayan tutkulu bir sanatsever bir kitleye hitap eder.

ZUHAL, Türkiye’nin önde gelen müzik enstrümanları ve ekipmanları perakendecisi olarak müzik tutkunlarına geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana hem amatör hem de profesyonel müzisyenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla enstrüman satışından ses sistemlerine, stüdyo ve DJ ekipmanlarına kadar kapsamlı bir ürün yelpazesi sunarak sektörde fark yaratmıştır. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde mağazaları bulunan ZUHAL, çevrimiçi satış kanallarıyla da müzikseverlere kolay erişim imkânı sağlamaktadır. 2024 yılında, müzik ürünleri ve perakendecileri küresel birliği olan National Association of Music Merchants (NAMM) tarafından dünya çapında en iyi 100 Müzik Mağazası arasında gösterilmiştir.

Hasan Nazif Yılmaz

1984 Lovech doğumlu. Fotoğraf çeker, sanatsever.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

“Bir Koleksiyoner Hikâyesi: Mustafa Taviloğlu” Sergisi, 2024
Önceki

Mustafa Taviloğlu Koleksiyonu İstanbul’a Yayılıyor!

Sonraki

OMM’da Sürdürülebilir Film Günleri Devam Ediyor!

Kaçırmayın!

Cam Perde

CAM PERDE Filmi Festival Gösterimleri Sonrası MUBI’de

Fikret Reyhan imzalı CAM PERDE, festival gösterimleri sonrası ilk kez
Sevinç Altan, İsimsiz (Keşiş Yengecinin Evi), 2023, Kağıt üzerine karışık teknik, 102 x 227,5 cm

Sevinç Altan Kişisel Sergisi Galeri Nev İstanbul’da

Sevinç Altan’ın Galeri Nev İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Keşiş Yengecinin