"Tektonik Hafıza" Sergisi, 2024, Evin
"Tektonik Hafıza" Sergisi, 2024, Evin

“Tektonik Hafıza” Sergisi 2 Kasım’a Kadar Evin’de

10 Ekim 2024

Evin, 2 Kasım tarihine kadar Tektonik Hafıza adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. İsmini üzerinde yaşadığımız tektonik levhalardan alan Tektonik Hafıza; yerkürenin altında ve üstünde olanlarla kurduğumuz devinim halindeki ilişkiden esinlenerek insanlık hafızasındaki kesintisiz değişim ve dönüşümü ortaya koyan yapıtları bir araya getiriyor.

Tektonik Hafıza, biz yaşarken usulca uzamaya devam eden tırnaklarımız gibi durmadan değişen benliklerimizin yerkürenin dönüşümü ile ilişkisine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sergi, ziyaretçilerini yapıtlar arasında döngüsel rotalar çizmeye teşvik ederek kaçınılmaz olan bireysel ve toplumsal dönüşümün sonsuz ihtimallerini araştırmaya davet ediyor.

Rahmi Aksungur, Setenay Alpsoy, Can Aytekin, Ahmet Elhan, Esma Ertel & Murat Ertel, Mengü Ertel, Kader Genç, Serenay Gülyağcı, Hakan Gürsoytrak, Nuri İyem, Nasip İyem, Temür Köran, Huo Rf, Emin Turan, Rei Xiao ve Devin Oktar Yalkın’ın yapıtlarını bir araya getiren Tektonik Hafıza, bu yıl yedincisi düzenlenecek 212 Photography Istanbul’un paralel sergileri arasında yer alıyor. Sergide ayrıca, Nuri İyem’in daha önce sergilenmemiş fotoğrafları, Mengü Ertel’in 1978 tarihli Doğurgan Döngü serisinden bir seçki ve Hakan Gürsoytrak’ın fotoğrafları izleyiciyle buluşuyor.


EVİN

Büyük Bebek Deresi Sokak No: 13, Bebek 34342/İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye
Önceki

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye İspanya’da Sergileniyor!

Neredeyse Kesinlikle Yanlış
Sonraki

Bakü’den “Neredeyse Kesinlikle Yanlış”a En İyi Film Ödülü

Kaçırmayın!

Zülfü Livaneli

Zülfü Livaneli’nin Gölgeler Kitabı En İyi Hikâye Seçildi!

İnkılâp Kitabevi imzasıyla okurlara yeniden ulaşan Zülfü Livaneli’nin Gölgeler adlı
T.12 İsimsiz, 80x80cm, Tuval üzeri akrilik, 1970, Sanatçı Koleksiyonu

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde Yeni Sergi

Türkiye’nin en önemli kadın sanatçılarından Gencay Kasapçı’nın 2017 yılında aramızdan