Behiç Ak
Behiç Ak

Behiç Ak’tan Çocuklar için Yeni Roman

14 Ekim 2024

Çocuk edebiyatımızın köşe taşlarından sayılan roman koleksiyonuyla çok sevilen Behiç Ak, çocukların zengin iç dünyasını, yaşamı sorgulayışlarını ve meraklı hallerini yansıtmaya devam ediyor. Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer adlı yeni romanında, doğaya kulak vermeyi öğrenen bir çocuğun renkli macerasını anlatıyor; insanın gerçek kişiliğini ve yeteneklerini keşfetme yolculuğuna ışık tutuyor.

Yazıp resimlediği özgün çocuk romanlarıyla çok sevilen Behiç Ak, felsefi bir konuya yine mizahla yaklaşıyor, kendimizle ve çevremizle kurduğumuz ilişkilere eğiliyor. Aşırı hızlı şehir hayatında unutulan kırsal yaşamın dinginliğinin değerini; doğanın ahenginin, insanın kendini bulmasındaki etkilerini duyumsatıyor. Şehir ve köy yaşamı arasındaki farklara ve etkileşimlere dikkat çeken roman, çokrenkli karakterleriyle doğa, sanat ve yetenek üzerine düşündürüyor.

Kerem, babasından farklı olduğunu kanıtlamak istiyordu. Çıktığı yürüyüşte önce içsesiyle tanıştı, sonra kendini bülbül seslerinin yankılandığı yemyeşil bir yaylada buldu. Yollarda, kavun heykeli yapan dev adam, ablasının çokrenkli arkadaşı Dilan, çoban köpeği Dost, ablasından çello çalmayı öğrenen Eşber ve moda tasarımcısı Feyza Hanım’la tanıştı. Peki ya defile yapan korkuluklar, futbol topu dolu tarla gerçek miydi? Kerem kendisiyle nasıl barışacak, gerçek Kerem’i nasıl bulacaktı?..

KÜNYE
Bülbüllerin Şarkı Söylediği Yer
Yazan ve resimleyen:
Behiç Ak
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Editör: Müren Beykan
Tür: Roman
Sayfa Sayısı: 152 sayfa
Boyut: 120 x 180 mm
ISBN: 978-625-6915-38-1
Barkod: 9786256915381

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Eşyalı kiralık
Önceki

Apartman Sahne Ekim Takvimini Duyurdu

Alessandra Ferrini, Kaddafi Roma’da: Bir Film için Notlar / Gaddafi in Rome: Notes for a Film, 2022.
Sonraki

Alessandra Ferrini’yle Film Gösterimi ve Kitap Lansmanı Depo’da

Kaçırmayın!

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi Söyleşileri / Burak Özbaykuş

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi Kurul Üyesi, Oyun Hamuru Tiyatrosu Kurucusu
Esra Ünlü

Portfolyo: Esra Ünlü

Esra Ünlü, 1987 yılı Sinop doğumludur. İstanbul Üniversitesi Psikolojik Danışmalık