TEV, Cumhuriyet Konseri
TEV, Cumhuriyet Konseri

TEV Türkiye Virtüözleri Oda Orkestrası Cumhuriyet Konseri

31 Ekim'de Süreyya Operası'nda!
14 Ekim 2024

57 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü vakıflarından biri olan Türk Eğitim Vakfı (TEV), Cumhuriyet’in 101. yılını anlamlı bir etkinlikle kutluyor. Geçtiğimiz aylarda özel bir organizasyonla açılış konserini gerçekleştiren TEV Türkiye Virtüözleri Oda Orkestrası halka açık ilk konserini ise; TEV yurt dışı bursiyerlerinden, MSGSÜ Öğretim Üyesi ve keman virtüözü Özcan Ulucan’ın yönetiminde 31 Ekim 2024 Perşembe günü saat 20:00’da Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştirecek.  

TEV mezun bursiyerleri usta piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Özcan Ulucan‘ın solistliğinde gerçekleşecek bu özel konser, Cumhuriyetimizin ışığında yetişen değerli sanatçılar müzikseverlere bir sanat şöleni vadediyor.

Konser programında, TEV Türkiye Virtüözleri Oda Orkestrası için bestelenmiş olan Özkan Manav’ın “Horonlar” adlı eserinin yanı sıra klasik müzik dünyasının en önemli bestecilerinden F. Mendelssohn-Bartholdy ve P.I. Tchaikovsky‘nin eserleri seslendirilecek.

TEV Türkiye Virtüözleri Oda Orkestrası’nın “Cumhuriyet Konseri”ne katılmak isteyenler detaylı bilgi ve biletler için Biletix web sitesi veya mobil uygulamasını ziyaret edebilirler. 

Biletix linki: https://www.biletix.com/etkinlik/3TEV1/TURKIYE/tr

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Eğitim ile güçlendirilmiş, yenilik ve değişime öncülük edecek nesillerin yetişmesine katkı sağlama vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde, merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bugüne başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilerin yanında olan TEV, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da eğitim alanında fırsat eşitliğini temel alarak, başarılı ve maddi imkânları sınırlı bireylerin nitelikli eğitime erişimini sağlamak ve kendi potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıyarak bulundukları çevreyi güçlendirmek misyonuyla çalışmalarına devam etmektedir. TEV, kuruluşundan günümüze, yurt içinde 280 bini aşkın burs imkânı ve 2 binden fazla öğrenciye yurt dışı burs imkânı sağlayarak gençleri desteklemektedir. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurtları açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletmiştir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

J. K. Rowling
Önceki

Hogwarts’ta Yeni Yıl; Harry Potter ve Felsefe Taşı’ndan

Nurşin Çelik
Sonraki

Portfolyo: Nurşin Çelik

Kaçırmayın!

KüçükÇiftlik Bahçe

Paptircem, Ayça Özefe ve Melis Karaduman KüçükÇiftlik Bahçe’de

KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, yazın müjdecisi bahçe konserleri
Selma Gürbüz, Gündöndüler, Tuval üzerine yağlıboya, 2010

Solo Botter: Selma Gürbüz Sergisi Casa Botter’de

İstanbul’un ilk art nouveau yapısı Casa Botter, Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde