Erkut Terliksiz
Erkut Terliksiz

Erkut Terliksiz Solo Sergisi “DOKİ DOKİ” ile DG Art Project’te

25 Ekim 2024

Sanatın pek çok formuyla iç içe, yenilikçi ve sezgisel bir davranışla kendini hayatın akışına bırakarak genel geçer estetik anlayışın dışına çıkan Erkut Terliksiz, küratörlüğünü Zeynep Öztürk’ün üstlendiği “DOKİ DOKİ” isimli resim sergisi ile 31 Ekim – 28 Kasım tarihleri arasında DG Art Project’te sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

“Resim yapmanın ilk kuralı, kural olmamasıdır.” diyen Terliksiz; eserlerindeki heyecan, korku, aşk ve endişe gibi yoğun duyguları izleyicilerde merak uyandıran, enerji dolu ve evrensel bir dilde duygularını ifade etmeye çalışan figürlerle veriyor. Renkleri ve ritimleriyle üç boyutlu bir etki yaratan ve birer çizgi film kahramanını andıran figürler; içinde barındırdıkları gizli hikâyeleri ile izleyicileri eserlerin içine çekiyor.

Eserlerini planlamadan, sınır çizmeden anlık değişen duygu durumuna göre resmeden sanatçı yurt dışında yaptığı çok başarılı sergilerin ardından uzun bir aradan sonra İstanbul’da bir solo sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide yer alan eserler taşıdığı izlerle hem Japon anime kültürüne bir gönderme yapıyor hem de tüm izleyicilere hitap eden bir duygu yoğunluğu sunuyor. İzleyicilerin sadece görsel olarak değil, duygusal anlamda da içine çeken sergi adını Japoncada kalbin hızla atmasını betimleyen bir ses efekti olan “DOKİ-DOKİ” den alıyor.

“DOKİ – DOKİ” isimli sergi, 28 Kasım 2024 tarihine kadar DG Art Project’te ziyaret edilebilir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Yüzleşme
Önceki

YÜZLEŞME 25 Ekim’den İtibaren Sadece MUBI’de

Feyza Hepçilingirler
Sonraki

Usta Yazar Feyza Hepçilingirler’den Zamanlar Arası Bir Serüven

Kaçırmayın!

Gina Mayer

Gina Mayer’in Kaleminden “Yağmur ile Pofuduk” Kitabı Çıktı

Gina Mayer‘in yazıp Gerhard Schröder‘in resimlediği Yağmur ile Pofuduk, evcil
Cem Adrian

World Akustik Konser Serisi Cem Adrian ile Sona Eriyor

Haziran ayından bu yana müzikseverleri pop, caz, alternatif ve rock