Yeni ve En Yeni Müzik Festivali altı yaşında! Matthias Osterwold’un sanat yönetmenliğinde düzenlenen festival, uluslararası ve yerel sanatçıların yenilikçi müzik ve performanslarını 20-23 Şubat tarihleri arasında Arter’de bir araya getirecek. Yeni müzik alanında üretim yapan birçok müzisyen ,besteci ve sanatçının konuk olacağı festival, Erwan Keravec yönetimindeki Bretonyalı eşsiz gayda topluluğu Sonneurs’ün Türkiye’deki ilk gösterisiyle başlayacak. Detaylı programı önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin biletleri de çok yakında satışta olacak.
Arter’in 2020 başında İstanbul’a kazandırdığı Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin altıncı edisyonu 20–23 Şubat 2025 tarihlerinde gerçekleşecek. “Yeni Müzik” üzerine zengin bir içerik sunan festivalin sanat yönetmenliğini ilk yıldan bu yana; deneysel müzik ve kavramsal sanat dünyasının önde gelen figürlerinden, Klangspuren Schwaz Tirol, Maerz Musik / Berliner Festspiele, Ruhrtriennale gibi köklü festival ve bienallerin sanat yönetmenliğini ve müzik küratörlüğünü yürüten Matthias Osterwold üstleniyor.
Avangardın vizyonerleri ve dinamik sahne performansları ile güncel teknolojilerin ön saflarında yer alan genç radikal sanatçıların yer alacağı program, ses yerleştirmelerinden konserlere, intermedya performanslarından DJ setlerine uzanan geniş bir yelpaze sunacak. Alvin Curran, Charlemagne Palestine, Audrey Chen & Hugo Esquinca, Jessica Ekomane, Viola Yip, Rrose & Ali M. Demirel ve Black Page Orchestra’nın sahne alacağı Yeni ve En Yeni Müzik Festivali 2025, Erwan Keravec tarafından kurulan ve yönetilen Bretonyalı eşsiz gayda topluluğu Sonneurs’ün Türkiye’deki ilk gösterisiyle açılacak.
Program detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin satışa açılacak tekli ve kombine biletleriyle ilgili bilgiler ise arter.org.tr adresinden takip edilebilir.