Çağdaş soyut resmin öne çıkan isimlerinden Alman sanatçı Thomas Bechinger’in yeni kişisel sergisi “Sequences”, Girne’nin önde gelen çağdaş sanat galerisi Art Rooms’da sanatseverlerle buluşuyor. Bechinger’in üretim pratiğinde tekrar, dönüşüm ve mesafe arasındaki ilişkiye odaklanan sergi, çizgilerin ve görüntülerin tekrarlandıkça nasıl değiştiğini ve yeni biçimler kazandığını gözler önüne seriyor. Eserler böylece, sanatçının kişisel ifadesinin doğrudan bir yansıması olmaktan çıkarak kendi başına gelişen ve farklı yorumlara imkân tanıyan bir görsel alana dönüşüyor. “Sequences” sergisi 4 Aralık’a kadar pazar hariç her gün 13.30 – 20.30 saatleri arasında Art Rooms’da ziyaretçilerini bekliyor.
Baskı tekniklerinden de yararlanarak görüntüleri farklı aşamalardan geçiren, yeniden düzenleyen ve dönüştüren Thomas Bechinger, her tekrarın yeni biçimlere ve görsel ilişkilere kapı araladığı bir üretim süreci benimsiyor. Sanatçının çalışmalarında çizgiler, şekiller ve izler, geçirdikleri dönüşümlerle başlangıçtaki görünümlerinden uzaklaşarak yeni anlamlar kazanıyor.“Sequences” sergisi, bir görüntünün tekrar yoluyla nasıl değişebileceğini ve her dönüşümün izleyiciye nasıl farklı yorumlama olanakları sunduğunu ortaya koyuyor.
Thomas Bechinger’in farklı mecralardaki üretimlerine uzun zamandır eşlik eden bir soru, “Sequences” sergisinin düşünsel çerçevesini oluşturuyor: “Elle yapılan unsur—yani el yazısı, kişinin kendi eliyle çizdiği çizgi—elden kopup dolaylı hâle geldiğinde ne olur?” Bechinger’in baskı tekniklerine ilgisi de bu sorudan besleniyor. Sanatçının çalışmalarında el yazısını ve jesti çağrıştıran izler belirgin olsa da bunlar doğrudan bir duygu ifadesi olarak ortaya çıkmıyor.
Serginin başlığı ise George Kubler’in dizi kavramına gönderme yaparak biçimlerin tek bir kişinin kavrayışını aşan, sınırları önceden belirlenemeyen çoğul olanaklarına işaret ediyor.
Thomas Bechinger’in “Sequences” başlıklı yeni kişisel sergisi, 28 Ekim – 4 Aralık 2026 tarihlerinde pazar hariç her gün 13.30 – 20.30 saatleri arasında Art Rooms’da ziyaret edilebilir.




