Alliage Quintett credit: Anna Tena
Alliage Quintett credit: Anna Tena

Alliage Quintett, 24 Eylül’de Süreyya Operası’nda

14 Eylül 2026
2 dakika

6. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda söyleşi ve konserlerle devam ediyor! 19 Eylül’de gerçekleşecek “Festivalin Genç Yıldızları ve Ustalar” konserinde üç genç yetenek; Deniz Yakın, Beliz Güney ve Çağatay Yurt, iki usta isimle; viyola sanatçısı Miguel Da Silva ve piyanist Caspar Frantz ile birlikte sahne alacak. Beş müzisyen, konser öncesinde salonda gerçekleşecek söyleşide müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek. Hemen hemen tüm konserlerinin biletleri tamamen tükenen festival, 24 Eylül’deki kapanış konserinde ise dünyanın en seçkin oda müziği topluluklarından Alliage Quintett’i ağırlayacak. 6. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin sınırlı sayıdaki konser biletleri online’da, ücretsiz etkinliklerle ilgili detaylı bilgiler festivalin sosyal medya hesabında!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, bu yıl 6 – 24 Eylül 2026 tarihleri arasında altıncı kez gerçekleşiyor. Viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’in kurucusu ve genel sanat yönetmeni olduğu festival, her daim kaliteli ve kapsamlı programıyla müzikseverleri ağırlıyor.

6. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde 19 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.00’de “Festivalin Genç Yıldızları ve Ustalar” başlıklı konser gerçekleşecek. İlk yıldan bu yana daima gençleri merkezine alan festivalin 5. yaşına özel olarak geçtiğimiz sene başlatılan “Festivalin Genç Yıldızları” projesi kapsamında üç genç yetenek, iki usta sanatçıyla birlikte sahne alacak. Bu yılki festival programında yer almak üzere seçilen, ülkemizin gelecek vadeden üç başarılı genç müzisyeni; kemancı Deniz Yakın, viyolonselci Beliz Güney ve kontrbasçı Çağatay Yurt, dünyaca ünlü viyola sanatçısı Miguel Da Silva ve tanınmış piyanist Caspar Frantz ile birlikte sanatseverlere müzikal bir şölen sunacaklar. Beş başarılı müzisyen konser öncesi saat 18.30’da ise dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarıyla dinleyiciler arasındaki sınırları kaldıran OFF-THE-RECORD söyleşilerine konuk olacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören festival, 24 Eylül Perşembe akşamı 20.00’de gerçekleşecek kapanış konserinde ise dünyanın en seçkin oda müziği topluluklarından biri olan Alliage Quintett’i ağırlayacak. Albümleriyle iki kez prestijli Echo Klassik ödülüne layık görülen ve müzikseverlere alışılagelmişin dışında bir program sunan topluluk, uzun bir aradan sonra tekrar Türkiye’de sanatseverlerle buluşacak.

Festival Programı:

19 Eylül Cumartesi – 20.00 – Festivalin Genç Yıldızları ve Ustalar
24 Eylül Perşembe – 20.00 – Kapanış Konseri: Alliage Quintett

OFF THE RECORD SÖYLEŞİLERİ (Moderatör: Nil Kocamangil)

19 Eylül Cumartesi – 18.30 – Festivalin Genç Yıldızları (Deniz Yakın, Beliz Güney, Çağatay Yurt), Miguel Da Silva, Caspar Frantz

Sanat Okur

Sanat Okur, sanat haberleri, sergi incelemeleri ve sanatçı içerikleri üreten bir online sanat haber platformudur. Amacı, güncel sanatı erişilebilir ve anlaşılır şekilde geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Reklam

“Tek Başına” Yazar&Yön: Aziz Alaca
Önceki

“Tek Başına” 18 Eylül’de Sinemalarda!

Marc Majewski
Sonraki

Marc Majewski, Ödüllü Eseri Kelebek Çocuk’la İlk Kez Türkçede!