Sil Baştan (Aslı Bekiroğlu ve Tolga Güleç)
Sil Baştan (Aslı Bekiroğlu ve Tolga Güleç)

Fantastik Komedi “Sil Baştan” 15 Ekim’de Prömiyer Yapıyor

24 Eylül 2025
1 dakika

Aslı Bekiroğlu’nu, ilk tiyatro oyununda deneyimli oyuncu Tolga Güleç’le buluşturan “Sil Baştan” oyunu, prömiyer için gün sayıyor! Simay Antep’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Vahap Şen’in üstlendiği oyun, 15 Ekim Çarşamba akşamı 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) tiyatro seyircisiyle ilk kez buluşacak. Etkileyici sahne tasarımı, dinamik rejisi ve sürprizleriyle dikkat çeken tek perdelik oyun, modern ilişkilerin en çarpıcı sorunlarından birini gündeme taşıyor: Sevdiğimizi değiştirmek mi isteriz yoksa onu olduğu gibi sevebilir miyiz? “Sil Baştan” prömiyerinin ardından İstanbul ve farklı illerde sahnelenecek.

Mizahi diliyle hem güldüren hem de düşündüren “Sil Baştan” oyunu, seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Oyunda Aslı Bekiroğlu ve Tolga Güleç’e Yusuf Burak Kurtoğlu, Metin Kurt ve Hüseyin Yıldırım eşlik ediyor. İstanbul Sanat Ofisi yapımı, Fatih Küçük prodüksiyonuyla sahneye taşınan oyun seyircileri kendi ilişkilerine ayna tutmaya davet ediyor. Simay Antep’in tiyatromuza kazandırdığı “Sil Baştan”, modern çağda sevgi, ego, değişim ve kabullenme üzerine güçlü bir sorgulama yaratıyor. Deneyimli reklam yönetmeni Vahap Şen’in de ilk tiyatro projesi olan oyun, hem kahkaha hem de sürprizlerle dolu bir hikâyeyi sahneye taşıyor.

Su, sevgilisi Ateş’e her istediğini yaptırmak konusunda mucizevi bir yöntem keşfeder. Elindeki bu gücü kullanmamak için dirense de gücün cazibesine kapılır ve yakın arkadaşı Aziz’in yönlendirmesiyle bu gücü kullanmaya başlar. Eğlenceli ve masum başlayan bu değişim sürecinde Ateş üzerinde yarattığı her değişim, zamanla ilişkide dengenin daha da bozulmasına yol açar. Sonunda Ateş’i şekillendirme çabası iyice kontrolden çıkar.

Tek perdelik “Sil Baştan”, 15 Ekim 2025 Çarşamba akşamı saat 20.30’da CKM’de gerçekleşecek prömiyerinin ardından 16 Ekim’de Baba Sahne’de; 20 Ekim’de Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde; 21 Ekim’de Giresun Belediyesi Kültür ve Fuar Merkezi’nde; 25 Ekim’de Hilltown Seyirlik Sahne’de; 26 Ekim’de ise Torium Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Sanat Okur

Sanat Okur, sanat haberleri, sergi incelemeleri ve sanatçı içerikleri üreten bir online sanat haber platformudur. Amacı, güncel sanatı erişilebilir ve anlaşılır şekilde geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Reklam

Barry Can’t Swim
Önceki

Barry Can’t Swim Türkiye’deki İlk Konseri için Geliyor!

IFEA nadir yayınları ve Kadıköy planı Salt Araştırma, IFEA Arşivi
Sonraki

Salt Araştırma IFEA Koleksiyonunda Yeni Kaynaklar