II. Fanzin Buluşmaları Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde

Enes Kurdaş’ın Düzenlediği II. Fanzin Buluşmaları 8-9 Temmuz’da Gerçekleşecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Enes Kurdaş’ın düzenlediği II. Fanzin Buluşmaları 8-9 Temmuz’da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleşiyor.

Hayati Bir Öneme Sahip - II. Fanzin Buluşmaları
Hayati Bir Öneme Sahip – II. Fanzin Buluşmaları

“Hayati bir öneme sahip” temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Fanzin Buluşmaları” ekoloji ve çevre politikaları başlığı altında sergi, söyleşi ve atölyelerden oluşan geniş bir program sunuyor. Birlikte düşünme ve eyleme pratiklerini öne çıkaran Fanzin Buluşmaları hayati bir öneme sahip mesajları iletmenin ve bu mesajlarla bir tür kamuoyu oluşturmanın verimli bir yolu olarak fanzinlere odaklanıyor. Sahiplik ilişkilerinden ve hiyerarşik yapılanmadan uzak, kâr amacı gütmeyen alternatif birer basılı ve dijital yayın olan fanzinler aciliyet içeren ekolojik meselelere dair ne söyler, sorusu etrafında gerçekleşiyor.

Programda Lale Müldür, Zeynep Nur Ayanoğlu, Enes Kurdaş, Mustafa Çevikdoğan, Anita Sezgener, Belma Fırat, Defne Sandalcı, Petek Sinem Dulun, Fatih Ünaldı, Ahmet Keskinkılıç, Altay Öktem, Esat Cavit Başak, İnanç Avadit, Monica Papi, A. Gülfem Özer, Pervin Akgün, Ali Yoksuz ve Süleyman Sabri Genç yer alıyor.

Zeynep Nur Ayanoğlu moderatörlüğünde, onur konuğu Lale Müldür’ün Enes Kurdaş ile yapacağı bir söyleşiyle açılan program Türkiye’deki sanatçılara “politik bir çerçevede, insansoyunun tüm sorunlarıyla birlikte, ekoloji odağında genişleyen” bir dergi çağrısı ile kapanacak.

Geçen sene 21-22 Mayıs’ta Bıçakçı Han’da ilki gerçekleştirilen İzmir Fanzin Buluşmaları’nda fanzinin anlamı ve konumu, politik nitelik ve içerikleri ve fanzin yayımlamanın yolları üzerine değerlendirmeler yapılmıştı.

II. Fanzin Buluşmaları herkese açık ve ücretsizdir. Program kapsamında, yirmi beş kişilik kontenjanlarla düzenlenen atölye çalışmalarına katılmak için izmir.art web sitesini ziyaret edebilir veya 0232 293 39 38’i arayabilirsiniz.

Program

  • 8-9 Temmuz 14.00-17.30 – Mustafa Çevikdoğan ile “Yayıncılık ve Kitap Yayımlama Üzerine”
  • 8 Temmuz 16.00-17.30 – Petek Sinem Dulun ile “Gülten Akın Şiirinde Ekolojik İzler”
  • 9 Temmuz 16.00-17.30 – Monica Papi ve Petek Sinem Dulun ile “Çocuklarla Haiku Yazımı”

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar