İpek Çalışlar
İpek Çalışlar

İpek Çalışlar 23 Şubat’ta Okurlarıyla Buluşuyor

21 Şubat 2024
İpek Çalışlar
İpek Çalışlar

“Latife Hanım”, “Halide Edib” ve “Atatürk” biyografilerinin yazarı İpek Çalışlar, son kitabı “Hanedandan Bir Sultan: Sabiha Sultan”ı ve diğer kitaplarını imzalamak üzere 23 Şubat Cuma günü 17:00’de YKY Beyoğlu Kitabevi’nde okurlarla buluşuyor.

“Hanedandan Bir Sultan: Sabiha” kitabında, işgal yılları İstanbul’unu ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarını sarayın penceresinden ele alarak anlatıyor. Sabiha Sultan, babası Sultan Vahdettin’in yaveri olan Mustafa Kemal Paşa’nın evlilik talebini kabul etmemiş olmasıyla tanınıyor. Âdetlere ve kurallara isyan ederek aşk evliliği yapan, ömrünün yirmi yedi yılını sürgünde vatansız ve maddi sıkıntılarla geçiren, Mustafa Kemal Paşa’ya ve Cumhuriyet’e dair düşüncelerini hiçbir zaman paylaşmayan güzel, cesur, mağrur ve hüzünlü bir kadının hikâyesi Sabiha’nın hikâyesi…

İpek Çalışlar İstanbul doğumlu, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler mezunu.

Gazeteciliğe TRT Haber Merkezi’nde muhabir olarak başladı, “Nokta” dergisinde beş yıl haber müdürü olarak çalıştı, patronsuz Sokak dergisinin kurucuları arasında yer aldı, 1990-92’de Hamburg’da cinsel kimlikler üzerine araştırma yaptı. 1993’te haber müdürü olarak “Cumhuriyet” gazetesinde çalışmaya başladı; altı ay sonra gazetenin pazar ekinin başına geçti, 10 yıl “Cumhuriyet Dergi”yi çıkarttı. 2006 yılında çok satan biyografisi “Latife Hanım” ile edebiyat dünyasına adım attı; bu kitabıyla Pen Yazarlar Derneği’nin Duygu Asena Ödülü’nü aldı. İkinci kitabı “Halide Edib – Biyografisine Sığmayan Kadın” 2010’da yayımlandı. Kültür Bakanlığı ödüllü bir senaryosu ile edebiyat çevirileri var.

Oral Çalışlar’la evli; Reşat Çalışlar’ın annesi.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Yaşar Kemal
Önceki

“Gazeteci Yaşar Kemal” Başlıklı Söyleşi Yapı Kredi Kültür Sanat’ta

Çiya Ülkesine Yolculuk
Sonraki

Banu Bozdemir’den Yeni Kitap: Çiya Ülkesine Yolculuk

Kaçırmayın!

Ulay

Sanat Tarihi’nin Kötü Adamı!

Felsefe’de kötü tanımı pek çok filozof için değişmiştir. Ancak Teist
Eğitimde Edebiyat Semineri

“Eğitimde Edebiyat” Buluşması 12 Ekim’de İstanbul’da!

Günışığı Kitaplığı’nın her branştan ve düzeyden öğretmenler, kütüphaneciler ve eğitim