IV. İberoamerikan Yazarlar Buluşması Yeniden İstanbul’da

İberoamerikan Yazarlar Buluşması 4. Kez İstanbul’da Gerçekleşecek

İberoamerikan Yazarlar Buluşması
İberoamerikan Yazarlar Buluşması

IV. İberoamerikan Yazarlar Buluşması, 3–5 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. İstanbul Cervantes Enstitüsü ve İspanya’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen üç günlük program, Atlantik’in iki yakasından önde gelen yazarlar ile çağdaş Türk edebiyatının temsilcilerini bir araya getirecek.

İstanbul, 3–5 Kasım tarihleri arasında IV. İberoamerikan Yazarlar Buluşması’na ev sahipliği yapacak. İstanbul Cervantes Enstitüsü ve İspanya’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlik; yazarları, yayıncıları ve edebiyat dünyasının profesyonellerini edebiyat, çeviri ve eserlerin uluslararası dolaşımı üzerine konuşmak üzere bir araya getirecek.

Üç gün boyunca Barceló Istanbul Hotel’de gerçekleşecek buluşmada İspanya, Latin Amerika ve Türkiye’den yazarlar bir araya gelecek. Tarih boyunca farklı kültürlerin buluşma noktalarından biri olan İstanbul ise bu edebiyat buluşmasına ayrı bir anlam katacak.

Katılımcılar arasında Ordesa ve Alegría kitaplarının yazarı İspanyol yazar Manuel Vilas; çağdaş Latin Amerika edebiyatının en tanınmış isimlerinden Kolombiyalı yazar William Ospina; Perulu romancı Jorge Eduardo Benavides ve çağdaş Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Ayfer Tunç yer alıyor. Pınar Aslan, Fethiye Kabataş Keskin, Zeynep Koçer Kayacık, Armando José Sequera, David Galeano ve Carmen García Palma da buluşmanın katılımcıları arasında.

Buluşmanın açılışı, 3 Kasım Salı günü saat 18.00’de, İspanya’nın Türkiye Büyükelçisi Cristina Latorre ve İstanbul Cervantes Enstitüsü Müdürü Fernando Vara de Rey’in konuşmalarıyla gerçekleştirilecek.

Program kapsamında ayrıca 20. yüzyıl Latin Amerika avangardının en özgün isimlerinden Perulu şair Carlos Oquendo de Amat’a adanan bir sergi de yer alacak. “5 Metre Şiir” sergisi, 4 Kasım Çarşamba günü saat 17.00’de açılacak ve şairin 1927 tarihli ünlü eserini odağına alacak. Sergi, tipografik deneyselliği ve özgün açılır formatıyla şiir yayıncılığının geleneksel kalıplarına meydan okuyan bu eseri yakından tanıma fırsatı sunacak.

Peru’nun Türkiye Büyükelçiliğinin katılımıyla gerçekleştirilecek sergi açılışı, İspanyolca avangard edebiyatın en yenilikçi örneklerinden birini İstanbul’daki okurlarla buluşturacak.

Geniş Kurumsal ve İberoamerikan İş Birliği

Etkinlik aynı zamanda Türkiye’deki İberoamerikan diplomatik temsilcilikleri ile kültürün desteklenmesine katkıda bulunan çeşitli kurum ve kuruluşları bir araya getiren ortak bir kültürel diplomasi çalışmasının parçası.

IV. İberoamerikan Yazarlar Buluşması, İstanbul Cervantes Enstitüsü ve İspanya’nın Türkiye Büyükelçiliği tarafından, İspanya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (AECID) ve España Cultura Viva’nın katılımıyla düzenleniyor.

Etkinliğe Kolombiya, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Uruguay ve Venezuela diplomatik temsilciliklerinin yanı sıra Arjantin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Tanıtım Merkezi ile Şili Dışişleri Bakanlığı Kültür İşleri Direktörlüğü de katkı sağlıyor.

Barceló Hotels & Resorts, Eyüboğlu Eğitim Kurumları, Delicias Travel & Incentives, Martínez-Echevarría Abogados, Kalem Agency, Türkiye Yayıncılar Birliği ve diğer iş birliği kuruluşlarının desteği, İstanbul’un İberoamerikan edebiyatlarının buluşma noktalarından biri olarak konumunu güçlendirmeye katkıda bulunuyor.

YAZAR

Sanat Okur
Sanat Okur yazarı

Sanat Okur

Sanat Okur, sanat haberleri, sergi incelemeleri ve sanatçı içerikleri üreten bir online sanat haber platformudur. Amacı, güncel sanatı erişilebilir ve anlaşılır şekilde geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Tüm yazıları →

Instagram’da paylaş

Bu cihazda doğrudan dosya paylaşımı açılamadı. Hazır görseli kaydedip Instagram’da paylaşabilirsin.

Görsel hazırlanıyor…

Görseli Instagram story’ne ekle. Habere tıklanabilmesi için kopyaladığın adresi Instagram’ın Bağlantı çıkartmasına yapıştır.