Renée Levi’nin “Lékélée” Adlı Sergisi Öktem Aykut’ta

Renée Levi "Lékélée" Sergisi, Öktem Aykut, 2025

Renée Levi‘nin Lékélée sergisi 6 Kasım – 13 Aralık 2025 tarihlerinde Öktem Aykut‘ta. Açılış, 6 Kasım Perşembe 18.30’da.

“2025 yılının sonunda ortaya çıkan Lékélée serisi, 2024 tarihli Lésédy’nin (2024) devamı niteliğinde ve birbirine bağlı, gelişen seriler halinde ilerleyen çalışma sürecimin bir uzantısını teşkil eder. Lésédy yavaş, bilinçli ve özenle kurgulanmış bir resimsel gelişim sürecinin ürünüydü; Lékélée ise belirgin bir dönüm noktasını temsil eder -çalışmanın üzerinden tam anlamıyla bir özgürleşme fırtınası geçti. İrili ufaklı bütün eserler bir manzara gibi yere serildi ve tek bir yoğun akış içinde boyandı. Bu süreçte yeni katmanlar ve değişken mekânsal ilişkiler belirdi; bir anlamda fırtınanın ‘öncesi’ ve ‘ötesi’ görünür hâle geldi. Güçlü renkler, bu fırtınanın enerjisini taşır; ona hem bir ses hem de bir aciliyet hissi kazandırır.”

Lékélée, Renée Levi’nin Öktem Aykut ile gerçekleştirdiği üçüncü sergisi. Son bir yıl içerisinde Paris’te yer alan Palais de Tokyo’da ve Kunstmuseum Basel’da mekana özgü seriler geliştirerek sergiler açan sanatçı, Lékélée serisini de Öktem Aykut’un galeri mekanına mahsus şekilde, resim izleme edimini önceliklendiren bir tercihle gerçekleştirdi.

YAZAR

Sanat Okur
Sanat Okur yazarı

Sanat Okur

Sanat Okur, sanat haberleri, sergi incelemeleri ve sanatçı içerikleri üreten bir online sanat haber platformudur. Amacı, güncel sanatı erişilebilir ve anlaşılır şekilde geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Tüm yazıları →

Instagram’da paylaş

Bu cihazda doğrudan dosya paylaşımı açılamadı. Hazır görseli kaydedip Instagram’da paylaşabilirsin.

Görsel hazırlanıyor…

Görseli Instagram story’ne ekle. Habere tıklanabilmesi için kopyaladığın adresi Instagram’ın Bağlantı çıkartmasına yapıştır.