Stéphanie Vernet’nin yazdığı ve Camille de Cussac çizimleriyle renklendirdiği, yayıncılık dünyasının perde arkasını merak eden her yaştan kitapsever için bir rehber niteliği taşıyan “Kitabın Büyüleyici Yolculuğu” kitabı Bade Baran çevirisi ve Hep Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı.

Bir kitap fikri nasıl ortaya çıkar? Kitaplar nasıl basılır, dağıtılır ve satılır? Bir kitabın üretiminde kimlerin emeği vardır? Kitapçılar ve kütüphanelerin okuma kültüründeki rolü nedir? Rengârenk illüstrasyonlarla oluşturulmuş bu kitap sayesinde, editörün masasından grafikerin bilgisayarına, matbaadan kitapçılara ve kütüphanelere kadar, bir kitabın okura ulaşana dek nerelerde ve hangi usta ellerde hayat bulduğunu adım adım takip edeceksiniz. Kitaplara tutkuyla bağlı herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bu özel eser, hem bireysel okumalar hem de birlikte keşfetmek için mükemmel bir seçenek!
Stéphanie Vernet Hakkında:
Geçmişte Autrement ve Flammarion’da dış haklar yöneticisi olarak çalışan Stéphanie Vernet, 2013’ten beri, yaklaşık on yayınevinin kataloglarını temsil eden, kurucusu olduğu edebiyat ajansı The Picture Book Agency’de çalışıyor. Birçok oyun kitabı ve belgeselin de yazarı olan Vernet, kitap dünyasına dair derinlemesine bilgisini, “Kitabın Büyüleyici Yolculuğu” başlıklı eserine ustalıkla aktarmıştır.
Camille de Cussac Hakkında:
Camille de Cussac, her yere, özellikle de en beklenmedik yerlere renk katan Parisli genç bir illüstratör ve yazardır. Thierry Magnier, Gallimard, Seuil, Marcel & Joachim ve Éditions du Trésor tarafından yayınlanan çocuk kitapları da bulunmaktadır. Parisli illüstratör kolektifi Jaune Cochon’un bir üyesi olan sanatçının eserleri Slow Galerie’de sergilenmektedir.
