Zeynep Oral
Zeynep Oral

Zeynep Oral’ın Yeni Kitabı “O Çılgın İnsanlar” Raflarda

27 Kasım 2024
1 dakika

Gazeteci ve Yazar Zeynep Oral’ın yeni kitabı “O Çılgın İnsanlar” İnkılap Kitabevi, etiketiyle raflardaki yerini aldı. Anılarla harmanlanan kitapta, kültür yaşantımıza iz bırakmış birbirinden değerli isimlerin portreleri yer alıyor.

Duayen gazeteci, usta yazar Zeynep Oral’ın O Çılgın İnsanlar isimli yeni kitabı İnkılap Kitapevi etiketiyle okurlarla buluştu. O Büyülü İnsanlar ve O Güzel İnsanlar’da kaleme aldığı portrelere yeni kitabında da devam eden Zeynep Oral; geçen yüzyılın kültür sanat yaşantısına dair önemli kesitler sunuyor.

Birbirinden Değerli İsimler Bu Kitapta

Kitapta; Ahmet Say, Ali Poyrazoğlu, Attilâ İlhan, Ayla Erduran, Jacques Brel, Birsel Lemke, Bülent Ecevit, Deniz Türkali, Füruzan, Gilbert Becaud, Hümeyra, Kaptan Coustau, Mahmud Derviş, Marlene Dietrich, Moris Gabbay, Muazzez İlmiye Çığ, Müjdat Gezen, Nazlı Eray, Nermin Abadan Unat, Sunay Akın, Tarık Akan, Türkan Şoray ve Vedat Günyol’un portreleri bulunuyor. Zeynep Oral, bu portrelerde kültür sanat yaşantımıza damga vurmuş isimlerin başarıya giden yolda ne bedeller ödediklerini, maddi imkânsızlıklar karşısında nasıl çözümler ürettiklerini, sansüre ve yasaklara karşı nasıl direndiklerini anlatıyor. Anılarla harmanlanan bu portreler, bir dönemin kültür sanat yaşantısına dair önemli kesitler sunuyor. Sanat üretiminde dayanışmanın, dostluğun ve mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

İnkılâp Kitabevi, Zeynep Oral, O Çılgın İnsanlar, 223 sayfa, İstanbul, 2024.

Sanat Okur

Sanat Okur, sanat haberleri, sergi incelemeleri ve sanatçı içerikleri üreten bir online sanat haber platformudur. Amacı, güncel sanatı erişilebilir ve anlaşılır şekilde geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Reklam

Akın Sevgör
Önceki

Akın Sevgör “Reveries” Projesi ile 4 Aralık’ta Zorlu PSM’de!

Here
Sonraki

Tom Hanks’in Başrolünde Olduğu “Here”, 29 Kasım’da Sinemalarda