“Doğaya Pitoresk Dokunuşlar” Resim Sergisi Açıldı

Doğaya Pitoresk Dokunuşlar resim sergisi
Doğaya Pitoresk Dokunuşlar

Ressam Hayrettin Sönmez atölyesinden sanatçıların katılımı ile oluşturulan “Doğaya Pitoresk Dokunuşlar” sergisi açıldı.

Son günlerde ülkece yaşadığımız zor dönemin aşılmasında sanatın umut aşılayıcı etkisi büyük önem taşıyor. Ressam Hayrettin Sönmez’in atölyesinden sanatçıların katılımı ile oluşan “Doğaya Pitoresk Dokunuşlar” sergisi doğadan ilham alan bir seçki olarak ruhumuza dokunuyor. Sergi, sanatseverlere insanın ilk mekanı ve ilk ilişki kurduğu yer olan doğanın olumlu bir yansımasını sunuyor.

Kendisini “peyzajın gözlemsel inceliklerini renkli bir paletle yansıtan” sanatçı olarak tanımlayan Hayrettin Sönmez’in bu sergide de sanatçıları bir doğa izlenimcisi olarak karşımıza çıkıyor. Sergide 15 farklı ressamın doğa kompozisyonlarından oluşan eserleri yer alıyor.

Resimleri sergilenecek isimler; Sema Arslan, Janet Aşkaner, Sultan Barutgan, Joelle Benjenk, Gülay Düş Çoker, Zafer Çoker, Hülya Demir, Banu Dilman, M. Hakan Erdem, Dina Erginbaş, Yasemin Genç, Ebruhan Leleoğlu, Semra Öztanık, Ani Pekküçük, Figen Tuncel.

Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde 26 Mart’ta açılan “Doğaya Pitoresk Dokunuşlar” Resim Sergisi, 1 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar