Mirco Patarini, BGSO, Şerivan Tutuş
Mirco Patarini, BGSO, Şerivan Tutuş

Fırça Darbeleriyle Müziğe Yolculuk

22 Ocak 2024
Mirco Patarini, BGSO, Şerivan Tutuş
Mirco Patarini, BGSO, Şerivan Tutuş

Dünyaca ünlü akordeon ustası Mirco Patarini, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde Hakan Tepeli’nin yönetimindeki Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve resimleriyle insan ruhunun derinliklerini müzikle sembolleştiren Ressam Şerivan Tutuş’la beraber, 60 dakika sürecek olan bu konserde; multidisipliner bir üslupla resim ve müziğin iç içe geçtiği bir sanat şöleni dinleyicileri bekliyor.

Bu etkinlikte Astor Piazzolla, Ennio Morricone, Roberto Molinelli ve Bete Ilievska’nın müziklerinden alınan bir repertuvar seslendirilecek.

29 Ocak Pazartesi
20:30
Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi


Mirco Patarini

26.05.1966’da Spoleto’da (İtalya) doğdu. 1978’de CDMI’da (Centro Didattico Musicale Italiano) müzik eğitimine başladı. Aynı yıl çeşitli ulusal yarışmalara katılmaya başladı ve birinci oldu. Konser faaliyetleriyle akordeonu prestijli mekânlarda, Avrupa’da ve yurtdışında geniş çaplı performanslarla sergilemiştir. Klasik repertuar konusunda tutkulu olan sanatçı, önemli isimlerle Uluslararası besteciler, orkestra şefleri ve müzisyenler ile iş birliği yapıyor. Çalışmalarını, akordeonu doğduğu geleneksel ortamdan yükselterek birçok yönüyle geliştirmeyi amaçlıyor.2018 yılından bu yana Şangay Müzik Konservatuarı’nda Misafir Profesör olarak yer almaktadır.

Hakan Tepeli

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Şefi Hakan Tepeli, küçük yaşlarda müziğe başladı. 1998 yılında girdiği Askeri Bando Okulu’ndan Fagot icracısı olarak 2002 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Ali Haydar Pasayev ile Fagot çalışmalarına devam etti. 2008 yılında Şef Yrd. Doç. Osman Ömer Yöndem’in orkestrasında yer aldı.

2009 Almanya Kaiserlautern Uluslararası Askeri Bandolar Festivali, 2010 Japonya Ertuğrul Firkateyni Anma Törenlerinin 120. Yılı, 2014 Amerika New York Türk Günü Etkinlikleri gibi uluslararası kültür ve müzik festivallerinde yer aldı. 2018 Yılından beri Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Şefliğini yönetmektedir.

Şerivan Tutuş

Şerivan Tutuş, 1993’te Diyarbakır’da doğdu. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Resim ve sanat tarihine olan ilgisiyle resim alanında eğitimler aldı. ‘Ankara Sıkıntısı’ adlı ilk kişisel sergisini1-7 Mart 2021 tarihleri arasında Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde açtı. Daha sonra Metro Han Kültür Sanat Merkezi’nde ‘Köklerin Göçü’ sergisini açtı. Yine aynı sergi Ankara Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Son kişisel resim sergisi olan “Renklerin Senfonisi” sergisini 16-30Aralık 2023 tarihleri arasında Beyoğlu Art Han Gallery’de açtı.

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO), Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde Mart 2018’de kuruldu. Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası temelini, Beylikdüzü Belediyesi Müzik Akademisi’nde eğitim gören gençler ile Konservatuar ve Güzel Sanatlar Liselerinde okuyan 14-26 yaşları arasındaki yetenekli gençlerden oluşturmaktadır. Amacı, Ulusal ve Uluslararası Kültür Sanat platformunun önemli noktalarında yer alarak, çoksesli evrensel müziğin 7’den 70’e daha fazla kişiye ulaşmasını hedeflemektedir.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Nermin Er, “Sıradaki Şarkı” Sergisi, 2024
Önceki

Nermin Er’in “Sıradaki Şarkı” Sergisi Açıldı

Kübra Benli, "Tiplemeler"
Sonraki

Kübra Benli’nin “Tiplemeler” Sergisi Art 212 Nişantaşı’nda

Kaçırmayın!

Ben Böhmer

Ben Böhmer, 2 Yılın Ardından Yeniden Türkiye’de

Almanya’nın küresel elektronik müzik sahnesine kazandırdığı en parlak yükselen yeteneklerden
Prenses Kaguya Masalı (2013)

Çizgi Film ve Animasyon Sinemasında Direniş İmkanları – 2 // Emin Çelik

“Şiir değil müzikhol, bir yaşam eleştirisidir.”James Joyce Yazının ilk bölümünde