Hakan Cingöz, İsimsiz, 2024, tuval üzerine yağlı boya, 106 x 132cm
Hakan Cingöz, İsimsiz, 2024, tuval üzerine yağlı boya, 106 x 132cm

Hakan Cingoz “Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” Sergisi

9 Eylül 2024

Hakan Cingoz’ün beşinci kişisel sergisi “Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen”, 12 Eylül – 12 Ekim 2024 tarihleri arasında Istanbul Concept Gallery’de yer alacak.

Altı yıllık bir aradan sonra beşinci kişisel sergisini gerçekleştiren Hakan Cingöz, eserlerinde kimlik, aidiyet ve toplum arasındaki bağları inceleyen bir gözlemci olarak karşımıza çıkıyor. “Gökyüzü Hala Mavi, Sana Rağmen” başlıklı sergisinde, bireysel varoluş mücadelesini ve bu mücadelenin toplumdaki dönüşüm ve değişimlerle olan ilişkisini ele alıyor.

Cingöz, eserlerinde sonsuzluk ve derinlik kavramları arasında bir çatışma yaratarak, izleyiciyi bu ikiliğin ortasında konumlandırıyor. Ona göre gökyüzünün sunduğu sonsuzluk hissi bir illüzyondan ibaret; bu, tıpkı karanlıkta kaybolduğunda hissedilen çaresizliğin sınırları gibi yanıltıcı. Bu çelişkili duyguları tuvale yansıtarak, bireyin ve toplumun içinde bulunduğu zorlukları ve bu zorluklar karşısındaki dirençlerini sorguluyor.

2013 yılından beri Türkiye’de yaşanan politik ve toplumsal olayların kolektif hafıza üzerindeki etkilerini irdeleyen Cingöz, aynı zamanda bugünün gündemine ışık tutmayı amaçlıyor. Sanatçının işlerinde, unutma refleksinin bir hayatta kalma içgüdüsüne dönüşmesi ve bunun beraberinde getirdiği duyarsızlık teması öne çıkıyor.

Cingöz, bu sergide dikkatleri gökyüzüne çekerek, hem unutmanın sonuçlarını hatırlatmak hem de bireyin kendi gerçeğinde umudu arama yolculuğunu paylaşmak istiyor. Sergi, izleyiciyi zıtlıklar ve paralellikler arasında bir yolculuğa davet ederken, toplumsal hafızayı canlı tutma çabasını yansıtıyor.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Eva Fabbris
Önceki

İstanbul Modern “Müzeler Konuşuyor”un Yeni Konuğu: Eva Fabbris

Mustafa Boğa, Dansçılar / Dancers, Serbest El Makine Nakışı, 2024, 85 x 48cm
Sonraki

Mustafa Boğa “Yerinden Edilmiş Hatıralar” Sergisi Gülden Bostancı Galeri’de

Kaçırmayın!

Daniel Silver, Guy, 2016, HA4 Adel Rootstein mannequin, Statuariomarble, steel, plaster, scrim, 90x70x60cm, exhibitedaspart of Healing Ruinsat Zeyrek Çinili Hamam. Photograph: Hadiye Cangökçe

Kalıntıların Şifası Sergisi 30 Kasım’a Kadar Uzatıldı

Osmanlı Donanması’nın Kaptan-ı Deryası Barbaros Hayreddin Paşa tarafından yaptırılan ve
Henri Texier

Fransız Kontrabasçı Henri Texier CRR’de!

Caz dünyasının devlerinden, Fransız kontrabasçı Henri Texier, 10 Mayıs Cuma