Han Kang
Han Kang

Nobel Edebiyat Ödülü’nün Sahibi Han Kang Oldu!

11 Ekim 2024

Veda Etmiyorum ve Çocuk Geliyor‘un yazarı Han Kang 2024 yılı Nobel Edebiyat Ödülü kazananı oldu. Romanları Türkiye’de hem çoksatan hem de hepsatan listelerinde olan, geniş bir okur kitlesine sahip Han Kang’ın Türkiye’deki yayıncısı ise April Yayıncılık.

Nobel Komitesi Başkanı Anders Olsson ödül gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Han Kang, eserlerinde tarihsel travmalarla ve görünmez kurallarla yüzleşiyor ve her üretiminde insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seriyor. Beden ve ruh, yaşayanlar ve ölüler arasındaki bağlantılar konusunda eşsiz bir farkındalığa sahip olan yazar, şiirsel ve deneysel üslubuyla çağdaş edebiyatın en yenilikçi isimlerinden.”

Han Kang külliyatı April Yayıncılık‘a ait olup çevirileri ise alanının en önemli akademisyen ve çevirmenlerinden Göksel Türközü‘ne ait.

Yakın zamanda ise yine April Yayıncılık’tan çıkacak olan Han Kang‘ın “Sevgilinin Soğuk Eli” ve “Yunanca Dersleri” adlı eserleri de yine Türközü çevirisiyle raflarda olacak.

Han Kang Hakkında

Han Kang 1970 yılında Güney Kore’nin Gwangju şehrinde doğdu ve dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte Seul’e taşındı. Babası tanınmış bir romancı olan Han Kang edebiyatla dolu bir çocukluk ve ilk gençlik yaşamış bir isim. Yazarlığının yanı sıra sanat ve müziğe olan ilgi ve yeteneği, romanlarında da kendini gösteriyor.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

John Brunner
Önceki

John Brunner’in “Zanzibar İstifi” Kitabı İlk Kez Türkçede

Selin Akdeniz
Sonraki

Selin Akdeniz’in Yeni Şarkısı “Bu Huzurlu Yuvada” Yayında!

Kaçırmayın!

Hüseyin Bahri Alptekin, 'H-faktörü: Misafirperverlik/Husumet', 2003-2007, Otel tabelası, 37 x 65 x 18 cm, Ed. 3/3 + 1 AP. Sanatçının varisleri ve Galerist'in izniyle.

‘Dostlar Arasında: Uzun Bir Hikayeden Kesitler’ Sergisi

Galerist, 2020 yılında temsil etmeye başladığı Hüseyin Bahri Alptekin’in galerideki
Yunus Nadi

Düşmanı Yendik Nazime! Yunus Nadi’den Eşine Mektuplar

Türk basın ve siyaset dünyasının öncü isimlerinden, Cumhuriyet gazetesinin kurucusu