Eylül Civelek
Eylül Civelek

Portfolyo: Eylül Civelek

20 Ekim 2024

Eylül Civelek (İstanbul,2001) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümünden mezun olup Grafik Tasarım Bölümünde lisans eğitimini devam ettirmektedir. Lisans eğitimi süresince öğreniminin bir bölümünü İtalya’da Accademia Di Belle Arti Di Verona’da tamamlamıştır. Bu dönem içerisinde küratörlük, yazarlık, sanatçı ve galeri asistanlığı gibi bir çok alanda deneyim kazanmıştır. Eğitimi süresince bir çok karma sergide yer almıştır. Sanat ve tasarım algısı arasında benimsediği bağ ile multidisipliner üretimlerine devam eden sanatçı, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

Instagram: eylullcivelek
Shopigo: Eylül Civelek
Büyükdere35: Eylül Civelek

Sanatçı Beyanı

Üretimlerimde doğanın yaşayışında oluşan değişimleri gözlemliyor ve bunları insan habitatıyla birleştirmeyi amaçlıyorum. Eserlerimde sıklıkla biyomorfik biçimlerin zaman içerisindeki karelerini kendi izlenimlerimle yakaladığım anlarını yaratıyorum.

Doğadaki varlıklar, düzensiz ve alışılagelmeyen dönüşümlerle insan yaşamının en saf gözlemini sunar. Üzerinde yaşadığımız dünyanın da nefes aldığı ve canlı olduğunu unutmamamız gerek. Doğada olanın ruhani yansıması geri dönme izlenimini insanda oluşturur. Oluşturulan formlar, gözden kaçan nesnelerin dönüşümünü izleyen parçalı bir süreç gibidir. Bu süreç, kendisiyle çevresi arasındaki önemli zamansal boşluğu vurgular.
Formlar, belirli bir gerçeklikten uzak, izlenimler olarak kategorize edilemeyen, belirli bir romantizmi yayan belirsiz bir alanda özgürce dolaşırlar.

Dolayısıyla insanın doğadaki başlangıcıyla sona erişinin arasındaki bu karmaşık etkileşim, doğanın yaşamın özü olduğunu ve yaşam boyu bu özü keşfetmeye yönelik bir çaba olduğunu gösterir.

Bu yaşamı gözlemlemeyi ve gözler önüne sermeyi ifade biçimim olarak tanımlıyorum. Gerçeküstü manzaranın oluşturduğu bu illüzyon, dokular ve formlardan yararlandığım gözlemlerimle birlikte üretimlerimi devam ettiriyorum.


İrfan Önürmen
Önceki

C24 Gallery’nin Düzenlediği İrfan Önürmen Sergisi Galata Rum Okulu’nda

Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı
Sonraki

Anne İzlerinin Yakıcılığı Üzerine Bir Sorgulama

Kaçırmayın!

Gwendolyn Masin

Anima Musicæ Orkestrası ve Usta Kemancı Gwendolyn Masin İstanbul’a Geliyor

Macaristan’ın ünlü oda orkestrası Anima Musicæ ve usta kemancı Gwendolyn
Sevda Deniz Karali

Sevda Deniz Karali’nin Yeni Şarkısı “Geçiştirdiğim Ne Varsa” Yayında!

Sevda Deniz Karali’nin “Geçiştirdiğim Ne Varsa”, “Bekleyiş Üçlemesi”nin ikinci şarkısı.