Erol Eskici, isimsiz, Tuval üzerine Yağlıboya, 40 x 50 cm, 2024
Erol Eskici, isimsiz, Tuval üzerine Yağlıboya, 40 x 50 cm, 2024

UrlaDam’da Yeni Sergi: “Açık Bir Kapı”

7 Ocak 2025

UrlaDam, 17 Ocak – 2 Mart 2025 tarihleri arasında “Açık Bir Kapı” sergisine ev sahipliği yapıyor. Açık Bir Kapı sergisi, Ayşegül Sarıgül küratörlüğünde gerçekleşecek 2025 sergi serisinin başlangıç sergisi olma özelliğini taşıyor.

Açık Bir Kapı, UrlaDam
Açık Bir Kapı, UrlaDam

Sergi, farklı disiplinlerden sanatçıların yorumlarıyla kapı metaforunun çok katmanlı anlamlarını zaman ve mekan bağlamında ele alıyor. Sergide, Cenkhan Aksoy, Tutku Bulutbeyaz, Baki Bodur, Erol Eskici, Vildan Hoşbak, Can İncekara, İlkem Karakaş, Ekin Kano, Tao Ulusoy ve Cem Yünür olmak üzere 10 sanatçının 27 yapıtı yer alıyor.

‘Açık Bir Kapı’, kapının içerisi ile dışarısı, özel ile kamusal, gerçek ile hayal gibi ikiliklere odaklanıyor. Kapı, fiziki bir nesne olmanın ötesinde, mahremiyet, belirsizlik ve bilinmeyene yolculuk gibi temaların simgesine dönüşüyor. İçeriye açılan kapılar mahremiyetin ve içsel dünyanın kapısını aralarken, dışarıya açılan kapılar farklı deneyimlere alan açıyor. Sanatçıların eserleri, hem geçmiş ve bugün arasında bir köprü kuruyor hem de sanatçının iç dünyasından izleyiciye açılan bir kapı işlevi görüyor. Sergide, geçmişin tanıdık çağrışımları günümüz perspektifiyle yeniden yoruma açılıyor ve izleyiciyi mekânsal ve zamansal bir geçişe tanıklık etmeye davet ediyor.


UrlaDam

Camiatik, Mimoza Sk. No:13/A, 35430 Urla/İzmir

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Tereza Zelenková, The Oratory, 2018 125 x 100 cm, Arşivsel pigment baskı Archival pigment print
Önceki

Ka’da Yılın İlk Sergisi: Günaydın, ben yatmaya gidiyorum!

Fındıkkıran Balesi
Sonraki

Sesli Betimleme Gösterisi: Bale Dünyası

Kaçırmayın!

Sinem Dişli, Gülle, 2019, Arşivsel pigment baskı, 40 x 60 cm

Zihnin Işıkları, Soğuk ve Gezegenimsi Sergisi Galeri Nev İstanbul’da

Aras Seddigh, Bilge Friedlaender, Levent Aygül, Osman Dinç ve Sinem

Ragnarok Sezon 2: Loki’nin Yükselişi

Sevgili okurum, şu evrenin işine bak, 27 Mayıs’ta, yazarlık hayatıma