“Troya Film Platform” Başladı
“Troya Film Platform” Başladı

Bu Yıl İlk Kez Gerçekleşen “Troya Film Platform” Başladı!

3 Eylül 2024

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile Troya Kültür Sanat ve Derneği tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Troya Film Platform”da Producer’s Start Up, Troya Talks, Agora Meetings ve Pitching Lab.’un jüri sunumları gerçekleştirildi.

Türk film endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmayı, ulusal ve uluslararası film endüstrileri arasında ortak yapım iş birliklerini güçlendirmeyi ve sürdürülebilir film yapım alışkanlıklarını teşvik etmeyi amaçlayan “Troya Film Platform”da; Producer’s Start Up’ta eğitimler, Troya Talks etkinliklerinde konuşmalar, Agora Meetings’te görüşmeler ve Pitching Lab.’ta jüri sunumları düzenlendi.

Troya Film Platform’da Eğitici Etkinlikler Düzenlendi

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Agora Meetings” de katılımcılara “Film Yapımında Kim Kimdir?”, Pre-Prodüksiyon Süreçlerinin Genel Tanıtımı”, “Senaryo Okuma ve İnceleme”, “Temel Prodüksiyon Belgeleri, Programları Toplantıları” ve “Bütçe ve Çekim Programı Yönetimi” eğitimleri verildi.

Platform kapsamında düzenlenen Troya Talks etkinliğinde ise Serkan Temiz, Ahit: Musa’nın Hikayesi, Alper Gökhan ve Ali İhsan Kaya Film ve Animasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar ve Hugh Man Adamson ile Anna Thamson PACT Network&International Co-Production oturumlarında konuşma gerçekleştirdi.

Troya Talks etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Serkan Semiz, Ahit: Musa filminin hikayesini katılımcılarla paylaştı. Semiz, Netflix ile yapılacak iş öncesinde tüm planlamaların detaylı bir şekilde yapılması gerektiğini ve bu proje özelinde iki buçuk yılda tüm her şeyi gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Troya Talks’ta Film ve Animasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar isimli panelde konuşma gerçekleştiren Alper Gökhan ise yeşil perdede oynarken oyuncuların çok zorlandığını ve film ve animasyonlarda yenilikçi çözümler ile ilerlediklerini aktardı.

Hugh Man Adamson ile Anna Thamson ise PACT Network&International Co-Production oturumunda ise İngiltere’de prodüksiyon alanında faaliyet gösterdiklerini anlattı ve katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Vitrin Sergisi: Friends and Family
Önceki

10 Bağımsız Sanatçı Vitrin Sergisi’nde Bir Araya Geliyor!

Bruno Munari
Sonraki

Bruno Munari’nin Meslek Olarak Sanat Adlı Çalışması Raflara Çıktı

Kaçırmayın!

Andreas Steinhöfel

Andreas Steinhöfel’den “Riko ve Gizemli Sokak Lambası”

Andreas Steinhöfel‘in klasikleşen serisi “Riko ve Oskar”ın köklerine inen Riko
Mahmut Can Akagündüz, "On Dokuz Yüz"

Mahmut Can Akagündüz’ün “On Dokuz Yüz” Adlı Sergisi Büyük Kulüp’te

Mahmut Can Akagündüz’ün çarpıcı portre çizimlerinden oluşan “On Dokuz Yüz”