Candeğer Furtun ile Arter’de Devam Eden Sergisi Kapsamında Çevrimiçi Bir Söyleşi

Arter’de devam eden Candeğer Furtun retrospektif sergisi bağlamında Furtun ile sanatçının üretimine yakından tanıklık etmiş olan Rabia Çapa, Deniz Artun ve Yasemin Özcan çevrimiçi bir söyleşide bir araya geliyor. Serginin küratörü Selen Ansen’in moderatörlüğünde 10 Şubat Perşembe günü saat 19:00’da gerçekleşecek çevrimiçi söyleşi, Candeğer Furtun’un hayatı ve sanatsal pratiğinin farklı katmanlarına odaklanacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

Candeğer Furtun Arter Sergisi
Candeğer Furtun, Eller

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Arter Öğrenme Programı, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinlikler sunuyor. Süreç odaklı atölyelerin ve çağdaş sanatı katılımcıların yorumuna açan rehberli turların yanı sıra Arter’in güncel sergilerinden yola çıkan çevrimiçi yorumlama etkinlikleri de devam ediyor.

Candeger Furtun ve Selen Ansen
Candeger Furtun ve Selen Ansen (Foto-Hadiye Cangokce)

Candeğer Furtun ile Söyleşi, Arter’de devam eden Candeğer Furtun retrospektif sergisi bağlamında 10 Şubat 2022 Perşembe günü saat 19:00’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Serginin küratörü Selen Ansen’in moderatörlüğünü üstleneceği söyleşide Candeğer Furtun’a, sanatçının üretimine yakından tanıklık etmiş olan Rabia Çapa, Deniz Artun ve Yasemin Özcan eşlik edecek. Furtun’un yapıtlarının üretildikleri dönemle kurduğu toplumsal ve sanatsal bağlara ışık tutmayı amaçlayan etkinlikte sanatçının pratiği seramik sanatının 20. yüzyılda geçirdiği dönüşüm bağlamında ele alınacak.

Dönüşen Dokular ve Renkler
Candeğer Furtun, Yaprak, 1980, Seramik, 30 x 41 x 4 cm (Fotoğraf: Hadiye Cangökçe)

Candeğer Furtun, 1960’lardan bu yana forma ve malzemeye dair özgün bir yaklaşımla, yaşamsal, felsefi, tarihsel, toplumsal ve siyasi sorunsallardan beslenerek seramik eserler üretiyor. Furtun’un Arter’de devam eden bu ilk retrospektif sergisi, sanatçının zengin form ve doku dünyasını yansıtan yüzden fazla yapıtını atölyesindeki araştırma ve üretim süreçlerine yakından tanıklık eden arşiv malzemeleriyle bir araya getiriyor. Böylelikle, sanatında tesadüflere de izin vererek doğal süreçleri yapıtına dahil eden ve toprağı özgür bırakan Furtun’un, 1960’larda önemli bir dönüşüm geçiren seramik sanatına katkıları ziyaretçilerin deneyimine açılıyor.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen Candeğer Furtun ile Söyleşi’ye katılım ücretsizdir. Katılım için ayrıntılı bilgiye etkinlik sayfasından, Arter’in güncel programına ise arter.org.tr adresinden erişilebilir.

1988 doğumlu, Sanat ve Kültür Yönetimi mezunu, sanat ve kültür meraklısı.