Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut'un "Şehrin Belleği" Sergisi Galeri FE'de!
Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut'un "Şehrin Belleği" Sergisi Galeri FE'de!

Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut’un “Şehrin Belleği” Sergisi Galeri FE’de!

28 Mayıs 2024
Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut'un "Şehrin Belleği" Sergisi Galeri FE'de!
Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut’un “Şehrin Belleği” Sergisi Galeri FE’de!

Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut‘un buluştuğu geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı‘na bağışlanacak olan “Şehrin Belleği” başlıklı fotoğraf sergisi 1 Haziran – 6 Temmuz 2024 tarihleri arasında Galeri FE‘de görülebilir.

Yaşadığımız şehirler yalnızca binalardan ve sokaklardan ibaret değildir. Onlar, içinde yaşayanların anılarıyla, sevinçleriyle, hikayeleriyle, umutlarıyla, hüzünleriyle var olur. Her gün evden çıktığımızda içinden geçtiğimiz her sokak köşesi, her tarihi bina ve her park, geçmişin bir parçasını taşır ve bu parçalar birleşerek şehir belleğini oluşturur.

Şehir belleği, sadece bireylerin değil, içinde yaşayan toplulukların ortak mirasıdır. Bu bellek, kim olduğumuzu, nelere değer verdiğimizi, nereden geldiğimizi ve nereye gitmekte olduğumuzu anlamamıza yardımcı olur. Tarihi yapıların duvarlarında yankılanan sesler, eski sokaklarda yankılanan adımlar, yıllar önce burada yaşamış insanların izlerini taşır. Bu izler, sadece geçmişe ait değildir; onlar aynı zamanda geleceğimizi şekillendiren değerli miraslardır.

Yaşadığımız çağda, internetle başlayan, sosyal medya ile devam eden süreçte “dikkatimiz bizim kontrolümüzde değil” diyor yazar Johann Hari, “Çalınan Dikkat” kitabında. Günlük yaşamımız içinde teknoloji şirketleri dikkatimizi çekmek için sürekli yeni algoritmalar tasarlıyorlar. Her an yer yerde akıllı telefonlarımıza gömülü bir yaşam sürüyoruz. Yazarın dediği gibi, dikkatimiz bizim olmayınca, rant uğruna şehirlerin belleğini silen değişimlere tepkilerimiz de sönük kalıyor. İçinde yaşadığımız şehre yabancılaşıyoruz. Anılar biriktirdiğimiz sokaklar, mimari yapılar, tarihi mekanlar, yaşanmışlıklar teker teker siliniyor belleklerinden. Oysa şehir belleğini canlı tutmak, onu korumak ve gelecek nesillere aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Hakan Kürklü ve Yılmaz Bulut, “Şehrin Belleği” fotoğraf sergisiyle, şehirlerin saklı kalmış anılarına, unutulmuş köşelerine ve hatırlanmaya değer hikayelerine bir yolculuk sunuyor. Sergide yer alan her bir fotoğraf, geçmişten bir anı taşırken, aynı zamanda bugünün gözünden geleceğe bir bakış atmamıza da olanak tanıyor.

Sergi metni Yılmaz Bulut tarafından kaleme alınmıştır.

Maylo markasının sponsorluğunda 1 Haziran – 6 Temmuz 2024 tarihleri arasında Galeri FE’de gerçekleşecek serginin geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacaktır.


Galeri FE

Cemil Topuzlu Cad. Kutmen Apt. No:60/2 D:4 Çiftehavuzlar Kadıköy/İstanbul

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Şevval Başalan
Önceki

Şevval Başalan’ın “Ziyafet” Başlıklı Sergisi Piramid Sanat’ta

Atatürk Kültür Merkezi
Sonraki

“Her Dem: İstanbul” Atatürk Kültür Merkezi’nde!

Kaçırmayın!

KIDSØ (Martin Schneider & Moritz Graßinger)

KIDSØ, 15 Kasım’da Türkiye Turnesine Geliyor!

Analog synth’ler, piyano, perküsyonlarda Moritz Graßinger ve davul, e-perküsyonlar, video
Zaaflarına Bir Nilüfer, Sevgisizliğine Bir Kalp: UNLOVE

Zaaflarına Bir Nilüfer, Sevgisizliğine Bir Kalp: UNLOVE

“Sahip olduğum tek politik görüş aşka dair.” Zihinde yer etmiş