İyilik İçin Sanat Derneği, Genç Sanatçı Adaylarını İTO’da Buluşturdu

Bahadır Yaşık ve Selin Bozkurt
Bahadır Yaşık ve Selin Bozkurt

Genç sanatçıları destekleme motivasyonu ile faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin dördüncü etabı kapsamında Anadolu’nun sanatçı adaylarını İstanbul’a getirdi.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin proje kapsamında organize ettiği tanışma toplantısı, İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, başarılı fakat olanakları kısıtlı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağladığı “Anadolu’dan İzlenimler” projesinin dördüncü etabı kapsamında 12 ilden gelen 36 öğrenci, İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Kadir Akyol’un danışmanlığında yürütülen projenin genç sanatçı adaylarına sağladığı desteklerin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin konaklamasını ve şehir içi ulaşım transferlerini üstlenen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç‘e teşekkürlerini etti.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “Sanat, toplumun ruhunu besler ve farklı bakış açılarıyla dünyayı anlamlandırır. Genç sanatçıları destekleyerek onların yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamlar yaratmak, derneğimizin öncelikli hedeflerinden biridir. Bu projemiz kapsamında sanatçı adaylarını bir araya getirerek onlara fırsat eşitliği sunuyoruz. Onların vizyonlarını genişletmelerine ve yeteneklerini daha geniş kitlelere duyurmalarına vesile olan Anadolu’dan İzlenimler projesi, sanatın toplum üzerindeki olumlu etkisini artırmamıza yardımcı oluyor. İstanbul Ticaret Odası da projemiz kapsamında öğrencilere sunduğu destekle bu etkiyi güçlendiriyor. Bu tür destekler, genç sanatçıların yeteneklerini sergileyebilecekleri platformları oluşturmak açısından kritik öneme sahip. Dolayısıyla projemize desteklerini esirgemeyen İstanbul Ticaret Odası’na katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve ICVB Başkanı Şekib Avdagiç de geleceğin genç sanatçılarını İTO’da konuk etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Avdagiç, öğrencilere, “Sizler geleceğin sanatçıları olarak, ülkemizi birçok uluslararası platformda temsil edeceksiniz. Yeni nesil olarak, bu kıymetli görevi gerçekleştirirken, Türkiye ve İstanbul’umuzun binlerce yıllık tarihini, kültürünü ve değerlerini temsil ettiğinizi aklınızdan çıkarmamanızı temenni ediyorum” diye hitap etti. Türkiye’nin geçtiğimiz yıl 51 milyon, İstanbul’un ise 16 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladığını hatırlatan Avdagiç, “Bu rekor sayıyla, Fransa, İspanya ve ABD’den sonra BM Dünya Turizm Örgütü’nün turist sayılarına yönelik oluşturduğu dünya sıralamasında 4’üncülüğe yerleştik. Yine geçtiğimiz yıl, ülkemizin turizm gelirleri toplam 46.2 milyar doları buldu ve Türkiye, toplam turizm gelirleri dünya sıralaması içerisinde ise 7’nci sırada yer aldı” bilgisini verdi. Avdagiç, İstanbul’u içinde yer alan kültürel ve tarihi miras öğeleriyle tüm dünya için kıymetli bir cevher olarak nitelendirerek, şöyle devam etti: “Sadece Tarihi Yarımada’da UNESCO Dünya Miras Listesi içinde bulunan 4 adet koruma alanı bulunuyor. Sultanahmet Kentsel Arkeolojik Sit Alanı, Süleymaniye Koruma Alanı, Zeyrek Koruma Alanı ve İstanbul Kara Surları Koruma Alanı… İstanbul gibi 8500 yıllık tarihe ve eşsiz esere sahip bir şehrin en değerli hazinesi, sanat ve kültürdür. İstanbul’un dünyanın göz bebeği bir destinasyon olmasının yegâne sebebi budur.”

Toplantıya İTO Yönetim Kurulu Üyesi ve TUGEV-ICVB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık ile İTO Yönetim Kurulu Üyesi Giyasettin Eyyüpkoca da katıldı. İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, İTO’nun projeye katkılarından ötürü Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık’a bir plaket takdim etti.

Türkiye'nin En Büyük Sanat Haber Portalı, Güncel Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Röportajlar