“Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi, 2025, Müze Gazhane
“Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi, 2025, Müze Gazhane

“Karanlıkta Akan Bir Yıldız” Sergisi 3 Ağustos’a Kadar Uzatıldı

3 Temmuz 2025

Humanis‘in organizasyonuyla hayata geçen, İzmir ve Ankara’nın ardından İstanbul Müze Gazhane’de açılan “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi, yoğun ilgi üzerine 3 Ağustos 2025 tarihine kadar uzatıldı. 476 eser ve 250’nin üzerinde belgeye ev sahipliği yapan sergi, Atatürk’ün yaşamına dair bilinmeyenleri ayrıntılarla misafirleri ile buluşturuyor.

Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış 150 fotoğrafı, kişisel eşyaları, döneme ait gazeteler, dergiler, yazışmalar ve daha birçok tarihi dokümanın yer aldığı “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” sergisi, yoğun ilgi üzerine 3 Ağustos 2025 tarihine kadar uzatıldı. Humanis’in desteğiyle İstanbul Müze Gazhane’de hayata geçirilen sergi, ziyaretçilerine Atatürk’ü daha yakından tanıma ve dönemin ruhunu hissetme fırsatı sunuyor. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın yazdığı mektuptan İstiklal Madalyası’na, nadir bulunan telgraflardan kol düğmelerine kadar pek çok özel parça sergide yer alıyor.

Yaşamına dair bilinmeyen ayırtıları gözler önüne seriyor

7 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan serginin küratörlüğünü Özdemir Erdem yaparken, proje direktörlüğü ise Fahri Özdemir’in imzasını taşıyor. 476 eser ve 250’nin üzerinde benzersiz fotoğrafla sergi, Atatürk’ün 1907’den 1938’e uzanan mücadele yolculuğuyla buluşturuyor. Çok yönlü bir çalışmaya ev sahipliği yapan sergi, Atatürk’ün sağlık geçmişine dair nadir objeleri de barındırıyor. Defalarca elektrokardiyografi (EKG) çektirdiği cihaz, kullandığı tansiyon aleti, kişisel eşyaları ve imzasını taşıyan belgeler, Ulu Önder’in yaşamına dair bilinmeyen ayırtıları gözler önüne seriyor.

Sanat Okur

Türkiye'nin En Büyük Kültür Sanat Haber Portalı, Sanat Haberleri, Sergi Rehberi, Sanatçı Portfolyoları, Sanat Üzerine Söyleşiler

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

İÇ REKLAM

Güncellemeleri almak için kaydolun

Biz de spamlerden sizin kadar nefret ediyoruz.

İÇ REKLAM

"Düşsel Zaman" Serisinden, Müge Karamancı
Önceki

Müge Karamancı’nın Yeni Sergisi: Bedelli Özgürlük

Christopher Booker
Sonraki

Christopher Booker’ın İki Ciltlik Klasikleşmiş Eseri Raflarda

Kaçırmayın!

Cansiparane Sergisi

Cansiparane Sergisinden Hatay’da Sanat Eğitimi Alan Kız Öğrencilere Destek

Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesine sanatsal bir bakış sunan Cansiparane
Tasarımcının Notu sergisinden görünüm, Salt Beyoğlu, 2024 Fotoğraf: Alâ Taleb (Salt)

Salt Beyoğlu’nda Açık Ders: Matbaacının Notu

Salt Beyoğlu’ndaki “Tasarımcının Notu” sergisi kapsamında hazırlanan açık dersler 21