Gender-Free Chain
Gender-Free Chain

Paribu Desteğiyle Türkiye’nin İlk Tematik NFT Seçkisi “Gender-Free Chain” Sanatseverlerle Buluştu

14 Mart 2022

Kripto para işlem platformu Paribu, kültür sanat alanını sahiplenmeye devam ediyor. Türkiye’nin ilk tematik NFT seçkisi olma özelliği taşıyan “Gender-Free Chain” sergisi, İstanbul Blockchain Woman ile Artdog iş birliği ve Paribu desteğiyle sanatseverlerle buluşuyor. Teknoloji ve sanat alanlarında üretim yapan kadınlara yönelik farkındalığı artırma amacıyla düzenlenen sergi, 16 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Gender-Free Chain
Gender-Free Chain

Yarının dünyasını bugünden inşa etmenin yolunun yalnızca teknolojiyi değil; çevre, sanat, spor, kültür ve eğitim alanlarını da sahiplenmekten geçtiğine inanan Paribu, destek verdiği kültür sanat etkinliklerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Blokzincir ekosistemiyle hayatımıza giren NFT’ler, kültür ve sanat alanında da büyük etki yaratıyor. İstanbul Blockchain Woman ve Artdog, bu etkiden faydalanarak “toplumsal cinsiyet kabullerinden bağımsız bir zincir” teması etrafında NFT seçkilerinden oluşan bir sergi düzenledi. 30’un üzerinde sanatçıya ait eserin sergilendiği “Gender-Free Chain” NFT sergisi, geçtiğimiz hafta sergi yaratıcıları, dijital sanat ve NFT uzmanları ile toplumsal cinsiyet eşitliği alanında uzman isimlerin katılımıyla açılışını yaptı.

Serginin kuratörü Begüm Güney gerçekleştirilen projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “’Gender-Free Chain’ başlığı altında gerçekleştirdiğimiz bu sergi, sanatın fiziksel formdan bağımsızlaştığı, dijital sanatın blokzincincir üzerinde üretildiği alanda gerçekleşiyor. Cinsiyetten bağımsız eşit evrensel hak ve özgürlüklere sahip olan bir toplum yapısı öngörüsüne paralel bir vizyonla gerçekleştirdiğimiz açık çağrı sonucunda oluşturulan, alanın öncülerinden örneklerin de izlenebildiği bu sergide iletişim kurma, görünür kılma ve karşı koyma yaklaşımları öne çıkıyor.”

Paribu CEO’su Yasin Oral da sergiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Yarının dünyası derken aslında sadece teknolojiyi kastetmiyoruz. Aynı zamanda yarının sporu, yarının kültür sanatı da diyoruz. Şimdi de alanında öncü sergilerden biri olan Gender-Free Chain’e destek olduk. NFT seçkilerinden oluşan bu sergi, toplumsal konuların sanat ve teknoloji ile buluşarak insanlara aktarılması açısından büyük bir önem taşıyor. Paribu olarak, disiplinlerarası çalışma ve projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

İstanbul Blockchain Women Hakkında

3 yıldan uzun bir süredir faaliyetlerine devam eden dernek, ekosistemde değer yaratan önemli oyunculardan biri haline gelmeyi başardı. Topluluğun amacı blockchain ve teknolojiyle ilgilenen kadın ve erkekleri bir araya getirerek fayda üretmektir. Kurulduğu günden bu yana yüzlerce kişiye üniversite, kamu, STK, kurumsal üyeler ve diğer platformlar gibi 20 adedin üzerinde iş birliği ile ücretsiz eğitimler düzenledi.

Artdog Hakkında

ArtDog Istanbul 2019 yılının sonbaharında ilk sayısı ve günlük olarak güncellenen dijital platformu ile birlikte yayın hayatına başlamıştır. ArtDog Istanbul, merkezine güncel sanatı alan; tiyatro, müzik, edebiyat, sinema, tasarım, moda, mimari gibi diğer disiplinleri de kapsayan dijital ve iki ayda bir basılı olarak yayımlanan bir kültür sanat dergisidir.

Paribu Hakkında

2017 yılında kullanıma açılan Paribu, kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti sunuyor. 5 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan platformda 7/24 kesintisiz kripto para işlemi ve TL yatırma çekme işlemi yapılabiliyor. Paribu, 7/24 hizmet veren Destek Birimi’yle kripto para işlemlerini kolaylaştırıyor. Paribu hakkında daha fazla bilgi için www.paribu.com adresini kullanabilirsiniz.

Decollage Art Space
Önceki

Viktoria Şahin ile Decollage Art Space Üzerine…

Atölye Modern Programları
Sonraki

Atölye Modern’de Günümüz Sanatı ve NFT Semineri Başlıyor!

Kaçırmayın!

Mahmut Aydın

“Karanlıkta Uzaklaşmalar ve Parıltılar” Sergisi Paris’te Açılıyor!

AZA-ART tarafından düzenlenen Mahmut Aydın ve Sefa Çatuk’un yapıtlarını Derya
Aytül Akal

Aytül Akal’ın Kaleminden “Mükemmel Öykü”

Aytül Akal‘ın “Tek Başıma Okuyorum!” koleksiyonu için kaleme aldığı Mükemmel